Aranyat ér a kutyaszar Tajvanban

2011.12.09. 21:45

Felére csökkent a járdán hagyott kutyaürülék a főváros melletti New Taipei City-ben, miután a város hónapokig különleges lottószelvényt adott a gazdáknak a zacskóba szedett végtermékért. Pár hét alatt 4000 kutyatartó több mint 14,500 zacskót adott le.

Az akció eredetileg októberig tartott volna, de annyira népszerű lett, hogy egy hónappal meghosszabbították. Az első kör főnyereményét, egy több mint félmillió forintot érő aranyrudat egy 50 éves önkéntes városképvédő nő nyerte.

Az augusztusban kezdődött akció sikeréhez hozzájárult, hogy újabb, kisebb nyereményekkel egészítették ki a listát, és összesen 85 ember nyert aranyat vagy háztartási készüléket a begyűjtött kutyapiszokért. A város vezetői a lottóról beszámoló BBC-nek elmondták, az akció szempontjából lényegtelen, hogy a tulajdonosok vagy szerencsevadászok szedik fel a kutyák ürülékét.

A lottó a napokban véget ért, mert elfogyott a kutyaszarra szánt keret. A városatyák remélik, hogy a helyiek lassan megtanulják tisztán tartani az utcát a kutyájuk után.