Szeszélyes áprilisi napok jönnek

2011.12.09. 13:49

A viharos szél a fél országban komoly gondokat okozott csütörtökön, a tűzoltókat rengeteg helyre riasztották, főleg kidőlt fákhoz hívták őket. A legerősebb széllökések helyenként a 90 km/órás sebességet is meghaladták.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat térképén az összes régió zöld, ez azt jelenti, hogy éjfélig sehol sem várható veszélyes időjárási jelenség.

Eleinte főként fátyolfelhők lesznek az égen, majd fokozatosan megvastagszik a felhőzet, és éjszakától már túlnyomóan borult idő várható. Estétől északon és keleten néhol, szombaton főként az ország keleti és déli részén szórványosan, másutt csak egy-egy helyen valószínű kisebb eső. A délnyugati, déli szél időnként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1–6 fok között alakul, szombaton 5–10 fok valószínű.

A folytatásban is változékony lesz az idő. Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, napsütés elsősorban vasárnap az ország északkeleti felén, kedden nyugaton valószínű. Hétfőn sokfelé kell esőre számítani.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább 5 mm) az ország területének 60 százalékán lehet. A nappali hőmérséklet 5–11 fok között alakul.