Agyhalott lett, mire eljutott a klinikára

2011.12.12. 09:04 Módosítva: 2011.12.12. 14:02

Teherautó gázolt el egy férfit Pusztamérgesen szerda délután. A súlyos sérült a megyeszékhelytől 43 kilométerre lévő településről két és fél óra alatt érkezett meg Szegedre – ennyi ideig tartott, amíg a mentők beértek vele a klinikára. A legközelebb állomásozó kocsi később érkezett, mint a másik megyéből riasztott egység, ebből viszont félúton áttették a súlyos sérültet egy harmadikba – írja a Délmagyarország.

"Első körben Kiskunmajsáról jött meg a mentő, a szakemberek a helyszínen el is látták édesapámat, ahogy lehetett" – mesélte a férfi fia, Szekeres László. "Másodjára egy betegszállító érkezett Ruzsáról, azon a kocsin viszont még orvos sem volt, gyakorlatilag nem is volt dolguk. Az első mentővel végül elindultak a klinikára, félúton azonban megálltak, bevárták a Szegedről érkező kollégáikat, és áttették apukámat hozzájuk. Azt mondták, azért, mert Bács-Kiskun megyeiek nem mehetnek Csongrád megyében".

Cserjés Andrea, a Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet orvosigazgató-helyettese elmondta: nincs tiltás arra vonatkozóan, hogy a mentők átmenjenek a megyehatáron.

Barzó Pál, az idegsebészeti klinika vezetője nem érti, hogy egy eszméletlen állapotban lévő, súlyos koponyasérülthez miért küldtek ki olyan kocsit, amin nincs orvos.