Bérlakást kapnak a fővárosi rendőrök

2011.12.19. 11:57
Átadták az első, fővárosi tulajdonú bérlakást hétfőn abból a százhúszból, amelyet a Budapesten szolgáló rendőröknek ajánlott fel a Fővárosi Közgyűlés.

Az első ilyen lakás kulcsát és papírjait egy a gyermekeit egyedül nevelő nő kapta meg a Ferencvárosban Tarlós István főpolgármestertől és Pintér Sándor belügyminisztertől.

Tarlós István az átadáson azt mondta, a rendőrség létszámmegtartó képességének egyik alappillére, hogy a rendőrök lakhatása biztosított legyen. Úgy vélekedett, nemcsak a közbiztonság állapota számít, legalább ilyen fontos a lakosság biztonságérzete.

"Ahhoz, hogy ez növekedjék Budapesten, megfelelő létszámú rendőri jelenlétre van szükség, nemcsak az épületekben, a mindennapi rutinszerű rendőri munka során, nemcsak a nyomozások alkalmával, hanem a közterületeken is"  közölte, hozzátéve: tudja, mekkora problémát jelent az állománynak a létszám megtartása.

Mint mondta, a sokgyerekes és a fiatal rendőrök nehezen tudnak lakáshoz jutni, ezt mérlegelve döntött úgy a Fővárosi Közgyűlés, hogy 120 bérlakás egyszeri bérlőkijelölési jogát a belügyminiszterre ruházza.

A lakásokat budapesti rendőrök kaphatják meg, a lakás méretétől és elhelyezkedésétől függően a havi bérleti díj 5 és 35 ezer forint között változik  ismertette a főpolgármester.

A lakások a VIII., a XI., a XIII. és a XIV. kerületben vannak.