Rebeka, Dorina
15 °C
24 °C

Blokád alatt a Parlament

Percről percre

2011. 12. 23., 10:34
Vissza az összes bejegyzéshez

Varga képviselő táskával ütötte meg Vágó képviselőt

Megvolt az első erőszakos reakció a kormánypártiak oldaláról: Varga László KDNP-s képviselő, református lelkész, egykori püspökhelyettes az aktatáskájával fejbe vágta az összeláncolva ülő Vágó Gábor LMP-s képviselőt, miközben átlépett rajta. A dolog annál pikánsabb, mert a képviselők jól ismerik egymást, hiszen mindketten kecskemétiek.

Varga László

Elkezdődött a szétvágás az északi kapunál

Akcióba lendültek a rendőrök. Az északi kapunál nagyobb rendőri egység jelent meg plusz kamerások, majd előkerültek a hidegvágók és a rendőrök elkezdték szétvágni a képviselőket összekötő láncokat.

Az egész világ téged néz

„Az egész világ téged néz” – skandálják a tüntetők, miközben a rendőrök egyenként hurcolják az LMP-s képviselőket a rendőrségi furgonba. Van, aki nem hajlandó járni, ezért húzzák-vonják a rendőrök, van, aki saját lábán megy el a rendőrautóig

A képviselők egyik fele már a rendőrautóban

Az északi kapunál blokádoló LMP-s képviselők nagyjából felét zsuppolták be egy belül ketrecként kialakított furgonba, Vágó és Karácsony képviselőket láttuk köztük.

Szabó Tímea eltaktikázta magát

Pont akkor állt fel Szabó kéviselő, amikor megindult a láncvágós-elhurcolós rendőri akció, ezért őt nem állították elő, amit láthatólag sajnált.

Megjött az újabb furgon

Megérkezett a szállítójármű az északi kapunál előállított LMP-sek másik feléért. Ebbe a kocsiba került Szabó rebeka és Ertsey Katalin is.

Képviselőnek furgon, mezei ellenzékinek rendőrautó jár

Az összes résztvevő parlamenti képviselőt ketreces furgonnal vitték el, a velük együtt tiltakozó mezei tüntetőket viszont csak sima rendőrautóba kényszerítették.

A déli oldalon még áll a blokád

Mivel az északi kaput a rendőrség megtisztította és megnyitotta a forgalom előtt, tudósítóink átsétáltak a déli bejárathoz. Közben azt látták, hogy a Balassi utcánál nyitott bejáratot az egy szem Osztolykán Ágnes tartja elfoglalva pár aktivistával. Tippünk szerint a rendőrök nem fognak Osztolykánhoz nyúlni, hiszen itt normálisan amúgy sincs bejárat. A déli kapunál még ott ülnek az összeláncolt képviselők, bár ennek most már, az északi bajáró megnyitásával nincs sok gyakorlati értelme.

Megérkeztek a hidegvágósok a déli kapuhoz is

Percek vagy pillanatok kérdése, hogy itt is meginduljon a blokádbontás.

Dugovics Gyurcsány ebből is megpróbál profitálni

Elkezdődött a hidegvágózés a déli kapunál. Gyurcsány exminiszterelnök előbb oldalt álldogálva figyelte a kibontakozó rendőrségi akciót, ő is hangosan skandálta, hogy Egész világ téged néz, majd testtel befeszítve megpróbált ellentartani a rendőröknek

Dugovics Gyurcsány elvitette magát a rendőrökkel

Határozottan ugrott a leptattanóra: Gyurcsány Ferenc elérte, hogy őt is előállítsák a rendőrök, mivel lemondott a mentelmi jogáról. Már viszik is el.

Fotó: Huszti István

Gaudi Nagy kiborult

Az ismert jobbikos képviselő fennhagon nyilatkozik arról, hogy három éve várja Gyxurcsány letartóztatását, de nem pont így képzelte a dolgot.

Gyurcsányt elszállították

A showt ellopni próbáló független képviselőt rendőrautóval ismeretlen helyre szállították.

IMG 5932
Fotó: Szémann Tamás

Kukorelly nem állt ellen, de van, aki igen

A költő-író-képviselő saját lábán ment a rendőrautóhoz. Egy aktivista viszont, akit a tömegtől nem igazán látni, hevesen tiltakozik, a földön fekszik és fetreng, a tüntetők hangosan ordibálnak.

Megbilicselték a hevesen ellnálló tüntetőt

Egyetlen ember volt, aki percekig ellenállt: miután a rendőrök földre vitték, olyan gyorsan hengergőzött ide-oda, hogy zhosszú ideig képtelenek volt rátenni a bilincset, de végül győzött a karhatalom.

Mindenkit elvittek, akit lehetett

A déli kaput is megtisztította a rendőrség, az összeláncoltakat előállították és elszállították, most már csak az a kérdés, hogy mi van Ozstolykán Ágnessel. Elindultunk megnézni.

IMG 5942
Fotó: Szémann Tamás

Osztolykán Ágnes elvesztette a kulcsot

Már mindenkit elvittek, de az LMP-s képviselőnő még mindig ott álldogál, a derekánál odaláncolva, egy olyan ponton, ahol nincs is rendes bejárat. Ráadásul, mint tudósítónknak elmondta, a lakat kulcsát elvesztette. Meddig marad? - kérdeztük. Amíg kell - válaszolta Osztolykán. Mivel azon a  pontos senkinek sincs útban, lehet, hogy egészen hosszúra nyúlik a magányos tiltakozás.

Szocialisták védik az lmp-seket

A parlamenti karácsonyfánál a rendőrök előállították az lmp-s demonstrálókat, de az Országgyűlés épületéből kiérkező szocialista képviselők Ipkovich György vezetésével körbeállták a rendőrautót, és nem engedik elmenni.

Egy, csak egy leány

Osztolykán Ágnes továbbra is kitart a parlamenti parkoló frissen megnyitott Balassi utcai bejáratánál.

Mesterházyék is rászívták magukat a tüntetésre

A karácsonyfánál felszámolt demonstráció résztvevőinek elszállítását megakadályozni próbáló szocialista képviselők, élükön Mesterházy Attila pártelnökkel, beültek az lmp-s aktivistákat szállító rendőrfurgonba, így a rendőrök őket is viszik a Gyorskocsi utcába.

Szívatták az lmp-s képviselők ügyvédjét

Az LMP-sek ügyvédjének bő háromnegyed órával azután engedték csak meg, hogy a Gyorskocsi utcában beszéljen a képviselőkkel, mint hogy Zamecsnik Pétert beengedték ügyfeléhez, Gyurcsány Ferenchez.

photo
Szilágyi László LMP-s képviselő a Gyorskocsi utcában

Osztolykán Ágnes társat kapott!

A rendőrök valamiért nem akarják elvinni Osztolykán Ágnest, aki a Balassi utcai alkalmi bejáratnál láncolta le magát. Mivel a lakatjához nincs kulcsa, kénytelen lesz megvárni a hidegvágóval felszerelt rendőröket, de legalább nem egyedül: az előbb csatlakozott hozzá Árok Kornél, a Szolidaritás mozgalom szervezője.


Vissza az összes bejegyzéshez