<![CDATA[Index - Belföld]]> http://index.hu/assets/images/rss_logo.gif Index http://index.hu/ 144 35 http://index.hu/belfold/ hu-HU http://backend.userland.com/rss <![CDATA[Ugye nem árulod el?]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/ugye_nem_arulod_el/ Fri, 23 Dec 2011 09:25:21 +0100 Elkezdődött a mai első LMP-s utcai demonstráció a Fidesz által elfogadni kívánt törvények ellen. A Ház északi és déli sorompós kapujánál néhány tucat ellenzéki szimpatizáns jelent meg, akik kormánypárti képviselők kinyomtatott fotóit tartják a magasba az "Ugye nem árulod el a demokráciát?" felirattal.

]]>
Elkezdődött a mai első LMP-s utcai demonstráció a Fidesz által elfogadni kívánt törvények ellen. A Ház északi és déli sorompós kapujánál néhány tucat ellenzéki szimpatizáns jelent meg, akik kormánypárti képviselők kinyomtatott fotóit tartják a magasba az "Ugye nem árulod el a demokráciát?" felirattal.

]]>
<![CDATA[Ezekről döntenének ma]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/ezekrol_dontenenek_ma/ Fri, 23 Dec 2011 09:26:26 +0100 Nagyon fontos szavazások volnának ma, ezeket akarja megakadályozni akciójával az LMP.

]]>
Nagyon fontos szavazások volnának ma, ezeket akarja megakadályozni akciójával az LMP.

]]>
<![CDATA[Láncos LMP-sek blokkolnak]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/lancos_lmp-sek_blokkolnak/ Fri, 23 Dec 2011 09:27:29 +0100 Fél tíz előtt egy-két perccel a helyszínen megjelent Karácsony Gergely, Vágó Gábor és Szabó Tímea LMP-s képviselő, láncokat tekertek magukra és elkezdték odaláncolni magukat a parlamenti parkoló bejáratához.

]]>
Fél tíz előtt egy-két perccel a helyszínen megjelent Karácsony Gergely, Vágó Gábor és Szabó Tímea LMP-s képviselő, láncokat tekertek magukra és elkezdték odaláncolni magukat a parlamenti parkoló bejáratához.

]]>
<![CDATA[Rendőri akció a politikusok ellen]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/rendori_akcio_a_politikusok_ellen/ Fri, 23 Dec 2011 09:35:35 +0100 Tudósítónk szerint a helyszínen tartózkodó rendőrök megragadták Vágó Gábor képviselőt, aki leült a földre. A figura úgy néz ki, hogy az ellenzéki képviselők egymással is össze vannak láncolva és a sor vége oda van rögzítve a kijárati oldal egyik oszlopához. A rendőrök azért húzogatják a képviselősor végét, hogy az LMP-sek eleven sorompóként ne tudják elzárni az autók útját a beengedőkapu bemeneti oldalán.

]]>
Tudósítónk szerint a helyszínen tartózkodó rendőrök megragadták Vágó Gábor képviselőt, aki leült a földre. A figura úgy néz ki, hogy az ellenzéki képviselők egymással is össze vannak láncolva és a sor vége oda van rögzítve a kijárati oldal egyik oszlopához. A rendőrök azért húzogatják a képviselősor végét, hogy az LMP-sek eleven sorompóként ne tudják elzárni az autók útját a beengedőkapu bemeneti oldalán.

]]>
<![CDATA[A rendőrök ma nem ismerik a mentelmi jogot]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/a_rendorok_ma_nem_ismerik_a_mentelmi_jogot/ Fri, 23 Dec 2011 09:40:24 +0100 Vágó Gábor hiába igazolta magát a rendőröknek és hivatkozott a mentelmi jogára, a rendőrség nem fejezte be az akcióját. E pillanatban is egy rendőr fogja és ketten közrefogják. Vágó a rendőri szorításban is nyilatkozik a  tévéknek arról, hogy súlyos veszélyben a demokrácia.

]]>
Vágó Gábor hiába igazolta magát a rendőröknek és hivatkozott a mentelmi jogára, a rendőrség nem fejezte be az akcióját. E pillanatban is egy rendőr fogja és ketten közrefogják. Vágó a rendőri szorításban is nyilatkozik a  tévéknek arról, hogy súlyos veszélyben a demokrácia.

]]>
<![CDATA[Csak a képviselőkre mennek a rendőrök]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/csak_a_kepviselokre_mennek_a_rendorok/ Fri, 23 Dec 2011 09:42:20 +0100 Összesen öten láncolták össze magukat, a rendőrség mindegyiket vegzálja, kivéve azt az egyet, aki nem is parlamenti képviselő, így vele szemben joguk is lenne fellépni.

]]>
Összesen öten láncolták össze magukat, a rendőrség mindegyiket vegzálja, kivéve azt az egyet, aki nem is parlamenti képviselő, így vele szemben joguk is lenne fellépni.

]]>
<![CDATA[Jönnek még]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/jonnek_meg/ Fri, 23 Dec 2011 09:46:26 +0100 Most két újabb LMP-s képviselő jelent meg, Szilágyi Péter és Ertsey Katalin, ők is odaláncolták magukat, ezzel sikerült teljesen elzárniuk a bejutást az autók elől. Szilágyi a szájában tartott képviselői igazolvánnyal érkezett, hogy a rendőrök eleve ne nyúlhassanak hozzá, ellentétben Vágóval. Közben nem képviselő tüntetők is csatlakoztak a most már minden értelemben élőláncnak nevezhető formációhoz, azáltal, hogy ők is hozzáláncolták magukat.

]]>
Most két újabb LMP-s képviselő jelent meg, Szilágyi Péter és Ertsey Katalin, ők is odaláncolták magukat, ezzel sikerült teljesen elzárniuk a bejutást az autók elől. Szilágyi a szájában tartott képviselői igazolvánnyal érkezett, hogy a rendőrök eleve ne nyúlhassanak hozzá, ellentétben Vágóval. Közben nem képviselő tüntetők is csatlakoztak a most már minden értelemben élőláncnak nevezhető formációhoz, azáltal, hogy ők is hozzáláncolták magukat.

]]>
<![CDATA[Délen nyertek a rendőrök]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/delen_nyertek_a_rendorok/ Fri, 23 Dec 2011 09:50:11 +0100 Mindez az északi kapunál történik, ahonnan az érkező autókat elkezdték átterelni a szemközti, déli oldalra. Ott ugyanis nem voltak ilyen ügyesek a demonstrálók, és a rendőrök sikeresen leszorították őket az útból, így csak a kijárati oldalt tudják blokád alatt tartani.

]]>
Mindez az északi kapunál történik, ahonnan az érkező autókat elkezdték átterelni a szemközti, déli oldalra. Ott ugyanis nem voltak ilyen ügyesek a demonstrálók, és a rendőrök sikeresen leszorították őket az útból, így csak a kijárati oldalt tudják blokád alatt tartani.

]]>
<![CDATA[Testi kényszer kukorelly ellen]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/testi_kenyszer_kukorelly_ellen/ Fri, 23 Dec 2011 09:55:06 +0100 Tudósítóink szerint a rendőrség asszimetrikus támadása hozta meg nekik a sikert: erőiket az északi oldalra helyezték át, itt negyven-ötven rendőr lépett akcióban a túloldali 4-5-tel szemben, végül sikerrel. Az északi fronton Jávor Benedek és Kukorelly Endre LMP-s képviselők vezetésével folyt a láncolás. Kukorellyt és társait, képviselői státuszuk ellenére testi kényszerrel terelték le az útról.

]]>
Tudósítóink szerint a rendőrség asszimetrikus támadása hozta meg nekik a sikert: erőiket az északi oldalra helyezték át, itt negyven-ötven rendőr lépett akcióban a túloldali 4-5-tel szemben, végül sikerrel. Az északi fronton Jávor Benedek és Kukorelly Endre LMP-s képviselők vezetésével folyt a láncolás. Kukorellyt és társait, képviselői státuszuk ellenére testi kényszerrel terelték le az útról.

]]>
<![CDATA[Virágládát pakolnak a rendőrök]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/viragladat_pakolnak_a_rendorok/ Fri, 23 Dec 2011 10:00:50 +0100 A két kapu között ingázó tudósítónk jelenti, hogy a rendőrség trükkel élt: az ország karácsonyfájának táján megbontották a  virágládákból álló kerítést és új bejáratot nyitottak a parlamenti parkolóba.

]]>
A két kapu között ingázó tudósítónk jelenti, hogy a rendőrség trükkel élt: az ország karácsonyfájának táján megbontották a  virágládákból álló kerítést és új bejáratot nyitottak a parlamenti parkolóba.

]]>
<![CDATA[Fordulat a déli kapunál]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/fordulat_a_deli_kapunal/ Fri, 23 Dec 2011 10:03:55 +0100 A tiltakozók visszafoglalták a déli bejáratot, amennyiben most ott is sikerült teljes szélasségben eltorlaszolniuk a kaput. És megvan az első előállított, a rendőrök elvittek egy LMP-s önkormányzati képviselőt.

]]>
A tiltakozók visszafoglalták a déli bejáratot, amennyiben most ott is sikerült teljes szélasségben eltorlaszolniuk a kaput. És megvan az első előállított, a rendőrök elvittek egy LMP-s önkormányzati képviselőt.

]]>
<![CDATA[Kukorelly vállalja a következményeket]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/kukorelly_vallalja_a_kovetkezmenyeket/ Fri, 23 Dec 2011 10:06:21 +0100 A rendfenntartók előtte dulakodásba keveredtek Kukorelly Endre író-költő-képviselővel, aki helyben lemondott a mentelmi jogáról, mire azonnal feljelentették szabálysértés miatt. A fennálló törvények szerint szabálysértési eljárás esetén a képviselő lemondhat mentelmi jogáról, míg bűncselekmény esetén nem.

]]>
A rendfenntartók előtte dulakodásba keveredtek Kukorelly Endre író-költő-képviselővel, aki helyben lemondott a mentelmi jogáról, mire azonnal feljelentették szabálysértés miatt. A fennálló törvények szerint szabálysértési eljárás esetén a képviselő lemondhat mentelmi jogáról, míg bűncselekmény esetén nem.

]]>
<![CDATA[Stratégiai játék a Kossuth téren]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/strategiai_jatek_a_kossuth_teren/ Fri, 23 Dec 2011 10:10:19 +0100 Osztolykán Ágnes LMP-s képviselő, aki eddig egy olyan virágládához láncolva blokádolt, ahol nem volt bejárat, átláncolta magát az ország karácsonyfájának táján a rendőrök által nyitott ad hoc bejárathoz, sikeresen elzárva azt.

A rendőrség viszont láthatólag az LMP-frakció kis létszámára játszik, nem sokkal Osztolykán önátláncolása után ugyanis megjelentek az általa éppen elhagyott szakaszon és ott, nagyjából a Balassi utca betorkollásánál nyitottak újabb bejáratot.

]]>
Osztolykán Ágnes LMP-s képviselő, aki eddig egy olyan virágládához láncolva blokádolt, ahol nem volt bejárat, átláncolta magát az ország karácsonyfájának táján a rendőrök által nyitott ad hoc bejárathoz, sikeresen elzárva azt.

A rendőrség viszont láthatólag az LMP-frakció kis létszámára játszik, nem sokkal Osztolykán önátláncolása után ugyanis megjelentek az általa éppen elhagyott szakaszon és ott, nagyjából a Balassi utca betorkollásánál nyitottak újabb bejáratot.

]]>
<![CDATA[Nem kell a mentelmi jog az LMP-nek]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/nem_kell_a_mentelmi_jog_az_lmp-nek/ Fri, 23 Dec 2011 10:16:31 +0100 Közben Szilágyi Lászlótól megtudtuk, hogy az akcióban résztvevő összes LMP-s képviselő lemondott a mentelmi jogáról.

]]>
Közben Szilágyi Lászlótól megtudtuk, hogy az akcióban résztvevő összes LMP-s képviselő lemondott a mentelmi jogáról.

]]>
<![CDATA[Helyezkednek]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/helyezkednek/ Fri, 23 Dec 2011 10:27:33 +0100 A tiltakozók kis száma miatt folyamatos az erők átcsoportosítása mind a demonstrálók, mind a rendőrök oldaláról. Az imént például a civil tiltakozók az északi kaputól átmentek a délihez, mire komoly rendőri erősítés jelent meg a helyszínen és végigigazoltatták az összeláncolva lévő képviselőket.

]]>
A tiltakozók kis száma miatt folyamatos az erők átcsoportosítása mind a demonstrálók, mind a rendőrök oldaláról. Az imént például a civil tiltakozók az északi kaputól átmentek a délihez, mire komoly rendőri erősítés jelent meg a helyszínen és végigigazoltatták az összeláncolva lévő képviselőket.

]]>
<![CDATA[Osztolykán csatát nyert]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/osztolykan_csatat_nyert/ Fri, 23 Dec 2011 10:32:25 +0100 Újabb fordulat: az Osztolykán Ágnes vezette csapat visszafoglalta a rendőröktől a Balassi utca torkolatánál létrehozott ad hoc bejáratot.

]]>
Újabb fordulat: az Osztolykán Ágnes vezette csapat visszafoglalta a rendőröktől a Balassi utca torkolatánál létrehozott ad hoc bejáratot.

]]>
<![CDATA[Dulakodás a Balassi utcánál]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/dulakodas_a_balassi_utcanal/ Fri, 23 Dec 2011 10:37:22 +0100 Újabb dulakodás tört ki a rendőrök és tiltakozók között a Balassi utca szájánál lévő ad hoc átjárónál, ekkor osztolykán Ágnes is lemondott a mentelmi jogáról. Egy oszlop vagy a dulakodás miatt dőlt ki vagy a rendőrök előtte szedték ki, amikor megnyitották az átjárót.

]]>
Újabb dulakodás tört ki a rendőrök és tiltakozók között a Balassi utca szájánál lévő ad hoc átjárónál, ekkor osztolykán Ágnes is lemondott a mentelmi jogáról. Egy oszlop vagy a dulakodás miatt dőlt ki vagy a rendőrök előtte szedték ki, amikor megnyitották az átjárót.

]]>
<![CDATA[Harrach átlépett Ertsey Katalinon]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/harrach_atlepett_ertsey_katalinon/ Fri, 23 Dec 2011 10:39:16 +0100 "Ez a demokrácia súlyos sérelme" - mondta Harrach Péter KDNP-s frakcióvezető, majd átlépett Ertsey Katalinon és bement az épületbe.

]]>
"Ez a demokrácia súlyos sérelme" - mondta Harrach Péter KDNP-s frakcióvezető, majd átlépett Ertsey Katalinon és bement az épületbe.

]]>
<![CDATA[Nem kizárt, hogy az MSZP is csatlakozik]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/nem_kizart_hogy_az_mszp_is_csatlakozik/ Fri, 23 Dec 2011 10:44:31 +0100 Burány Sándor szocialista képviselő azt mondta tudósítónknak, hogy a demokrácia védelmében még az ilyen drasztikus akciókkal is egyetért. Arról az MSZP elnöksége fog dönteni, hogy csatlakoznak-e. Gőgös Zoltán MSZP-képviselő azt gondolja, hogy most még egy ideig bent a Házban próbálkoznak, de szerinte délután ők is csatlakoznak a négyre meghirdetett LMP-s tiltakozó nagygyűléshez.

]]>
Burány Sándor szocialista képviselő azt mondta tudósítónknak, hogy a demokrácia védelmében még az ilyen drasztikus akciókkal is egyetért. Arról az MSZP elnöksége fog dönteni, hogy csatlakoznak-e. Gőgös Zoltán MSZP-képviselő azt gondolja, hogy most még egy ideig bent a Házban próbálkoznak, de szerinte délután ők is csatlakoznak a négyre meghirdetett LMP-s tiltakozó nagygyűléshez.

]]>
<![CDATA[Súlyos veszélyben az akció!]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/sulyos_veszelyben_az_akcio/ Fri, 23 Dec 2011 10:45:07 +0100 A hírek szerint Gyurcsány Ferenc közeledik a déli kapuhoz.

]]>
A hírek szerint Gyurcsány Ferenc közeledik a déli kapuhoz.

]]>
<![CDATA[Készenlétben az erővágó]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/keszenletben_az_erovago/ Fri, 23 Dec 2011 10:46:05 +0100 Munkatársunk bevetéshez előkészített erővágókat látott egy rendőri osztagnál.

]]>
Munkatársunk bevetéshez előkészített erővágókat látott egy rendőri osztagnál.

]]>
<![CDATA[Gyurcsány: diktatúra]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/gyurcsany_diktatura/ Fri, 23 Dec 2011 10:51:42 +0100 Az ország elindult a diktatúrává válás útján - mondta a tüntetőknek a volt miniszterelnök a Parlament déli kapujánál. A résztvevők attól tartottak, hogy ő is odaláncolja magát, de megkönnyebbülésükre nem tett ilyet. Azt viszont mondta, hogy a következő évekbene gyre több ilyen tiltakozó akcióra lehet számítani.

]]>
Az ország elindult a diktatúrává válás útján - mondta a tüntetőknek a volt miniszterelnök a Parlament déli kapujánál. A résztvevők attól tartottak, hogy ő is odaláncolja magát, de megkönnyebbülésükre nem tett ilyet. Azt viszont mondta, hogy a következő évekbene gyre több ilyen tiltakozó akcióra lehet számítani.

]]>
<![CDATA[Fél óra szünet a Parlamentben]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/fel_ora_szunet_a_parlamentben/ Fri, 23 Dec 2011 10:57:08 +0100 Az akció első kézzelfogható sikere, hogy a Házben a hírek szerint félórás szünetet rendeltek el.

]]>
Az akció első kézzelfogható sikere, hogy a Házben a hírek szerint félórás szünetet rendeltek el.

]]>
<![CDATA[Varga képviselő táskával ütötte meg Vágó képviselőt]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/varga_kepviselo_taskaval_utotte_meg_vago_kepviselot/ Fri, 23 Dec 2011 11:14:00 +0100 Megvolt az első erőszakos reakció a kormánypártiak oldaláról: Varga László KDNP-s képviselő, református lelkész, egykori püspökhelyettes az aktatáskájával fejbe vágta az összeláncolva ülő Vágó Gábor LMP-s képviselőt, miközben átlépett rajta. A dolog annál pikánsabb, mert a képviselők jól ismerik egymást, hiszen mindketten kecskemétiek.

]]>
Megvolt az első erőszakos reakció a kormánypártiak oldaláról: Varga László KDNP-s képviselő, református lelkész, egykori püspökhelyettes az aktatáskájával fejbe vágta az összeláncolva ülő Vágó Gábor LMP-s képviselőt, miközben átlépett rajta. A dolog annál pikánsabb, mert a képviselők jól ismerik egymást, hiszen mindketten kecskemétiek.

]]>
<![CDATA[Elkezdődött a szétvágás az északi kapunál]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/elkezdodott_a_szetvagas_az_eszaki_kapunal/ Fri, 23 Dec 2011 11:17:56 +0100 Akcióba lendültek a rendőrök. Az északi kapunál nagyobb rendőri egység jelent meg plusz kamerások, majd előkerültek a hidegvágók és a rendőrök elkezdték szétvágni a képviselőket összekötő láncokat.

]]>
Akcióba lendültek a rendőrök. Az északi kapunál nagyobb rendőri egység jelent meg plusz kamerások, majd előkerültek a hidegvágók és a rendőrök elkezdték szétvágni a képviselőket összekötő láncokat.

]]>
<![CDATA[Az egész világ téged néz]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/az_egesz_vilag_teged_nez/ Fri, 23 Dec 2011 11:20:55 +0100 „Az egész világ téged néz” – skandálják a tüntetők, miközben a rendőrök egyenként hurcolják az LMP-s képviselőket a rendőrségi furgonba. Van, aki nem hajlandó járni, ezért húzzák-vonják a rendőrök, van, aki saját lábán megy el a rendőrautóig

]]>
„Az egész világ téged néz” – skandálják a tüntetők, miközben a rendőrök egyenként hurcolják az LMP-s képviselőket a rendőrségi furgonba. Van, aki nem hajlandó járni, ezért húzzák-vonják a rendőrök, van, aki saját lábán megy el a rendőrautóig

]]>
<![CDATA[Élő közvetítés a blokádbontásról]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/elo_kozvetites_a_blokadbontasrol/ Fri, 23 Dec 2011 11:26:11 +0100 Itt egy live stream - élő mozgóképes közvetítés - a kordonbontás egyik helyszínéről. E pillanatban mondjuk csak a nyilatkozó Gyurcsány látszik, de az előbb a rendőri akciót is mutatták.

]]>
Itt egy live stream - élő mozgóképes közvetítés - a kordonbontás egyik helyszínéről. E pillanatban mondjuk csak a nyilatkozó Gyurcsány látszik, de az előbb a rendőri akciót is mutatták.

]]>
<![CDATA[A képviselők egyik fele már a rendőrautóban]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/a_kepviselok_egyik_fele_mar_a_rendorautoban/ Fri, 23 Dec 2011 11:31:47 +0100 Az északi kapunál blokádoló LMP-s képviselők nagyjából felét zsuppolták be egy belül ketrecként kialakított furgonba, Vágó és Karácsony képviselőket láttuk köztük.

]]>
Az északi kapunál blokádoló LMP-s képviselők nagyjából felét zsuppolták be egy belül ketrecként kialakított furgonba, Vágó és Karácsony képviselőket láttuk köztük.

]]>
<![CDATA[Szabó Tímea eltaktikázta magát]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/szabo_timea_eltaktikazta_magat/ Fri, 23 Dec 2011 11:32:56 +0100 Pont akkor állt fel Szabó kéviselő, amikor megindult a láncvágós-elhurcolós rendőri akció, ezért őt nem állították elő, amit láthatólag sajnált.

]]>
Pont akkor állt fel Szabó kéviselő, amikor megindult a láncvágós-elhurcolós rendőri akció, ezért őt nem állították elő, amit láthatólag sajnált.

]]>
<![CDATA[Megjött az újabb furgon]]> http://index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/megjott_az_ujabb_furgon/ Fri, 23 Dec 2011 11:34:23 +0100 Megérkezett a szállítójármű az északi kapunál előállított LMP-sek másik feléért. Ebbe a kocsiba került Szabó rebeka és Ertsey Katalin is.

]]>
Megérkezett a szállítójármű az északi kapunál előállított LMP-sek másik feléért. Ebbe a kocsiba került Szabó rebeka és Ertsey Katalin is.

]]>