no

Halleluja az egyházügyi törvény ellen

2011.12.30. 13:58

Sokféle tüntetést élt már meg a Kossuth tér, péntek délelőtt ezek közül az egyik legjobb hangulatú láthattuk az utóbbi időből: az egyházügyi törvény elfogadása ellen demonstráltak keresztény evangéliumi egyházak (többek között a Budapesti Autonóm Gyülekezet és a Magyar Evangéliumi Testvérközösség) tagjai, nagyjából százötvenen.

A tiltakozást azért szervezték, mert az új törvény szerintük önkényesen választ ki vallási szervezeteket, miközben másokat megfoszt jogaiktól.

A rendezvényen ez ellen szólaltak fel, összességében mégsem a politika dominált, hanem a zene és az éneklés. Gyárfás István vezetésével gitárral, szintivel és tapssal szóltak a keresztény dalok, amikbe csak néha-néha kerültek aktuális politikai elemek.

A közönség köreiben pedig takarodjozást vagy egyáltalán dühöt csak elvétve lehetett felfedezni, vidám éneklést és tapsolást annál inkább.

A Szövétnek Gyülekezet vezetője, Kubinyi Károly így is nagy sikert aratott Szektás lettem 2011 feliratú pólójával, amikor elmesélte, ugyanaz történik vele újra, mint a rendszerváltás előtt, amikor szintén nem ismerték el felekezetét.

Miközben pedig a Kossuth szobor alatt szólt a Halleluja, a parlamentben a képviselők sorra döntöttek a törvényekről.