Lázár János: Jövőre új rendszer lesz

2011.12.31. 10:56 Módosítva: 2011.12.31. 11:03

Lázár János szerint júniusra "összeáll a rendszer", és kiderül, jobban működik-e az új Magyarország. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Hódmezővásárhely polgármestere erről a Délmagyarországnak adott interjúban beszélt.

"2012 júniusára ebben az országban minden megváltozik. Utána következik egy konszolidációs, nyugodtabb időszak" – mondta Lázár.

Arra a kérdésre, hogy ez mit jelent, azt felelte: más, új típusú. "Azt kell látni, hogy aki legutóbb elment szavazni, az mind változást akart. Úgy vélem, az 1990-től 2010-ig tartó húsz év a rendszerváltás ideje volt, most a tanulságok összegzésének és az ebből következő változtatásoknak az ideje van" – tette hozzá.

A politikus szerint húsz éve a demokratikus létezés volt a kérdés, most egy gazdasági dilemma elé állították az országot. "A hatékonyabban, szervezettebben működő állam azonban nem jelenti a demokratikus garanciák eltűnését" – közölte.

"Muszáj az államnak néhány érték érvényesülését elérnie, legyen ez a család védelme, a gyerekek egyenlő esélye, a munka becsülete. Azt mondom, elválik majd, hogyan áll össze ez az új rendszer. És ha nem jól működik, ha rossz a kormányzás, el lehet zavarni a kormányt. Ez a demokrácia" – mondta Lázár János.