Schmitt: Azok is fontosak, akik tagadják az összefogást

2012.01.02. 20:40 Módosítva: 2012.01.02. 21:36

„A magyaroknak erős hitük, jó földjük van, és kedvük a munkához" – mondta Schmitt Pál köztársasági elnök, aki elsőként szólalt fel az Operaházban rendezett gálaesten. Szerinte amióta világ a világ, a törvény az élet szervezőeleme. A jó törvény pedig tiszteletreméltóan védelmez.

DKOKO20120102011
Fotó: Kollányi Péter

Az új alaptörvényt úgy ünnepeljük, mint egy közös alkotást, alkotmányt, mondta beszéde elején Schmitt Pál.

A köztársasági elnököt örömmel tölti el, hogy az új alaptörvényben ismét helyet kapott a szent korona, amely nemcsak egy tárgy, hanem szuverenitásunk jelképe. Köszönetet mondott mindenkinek, aki kivette a maga részét az alkotmány megírásából, egyben a gondviselés ajándékának tekinti, hogy a dokumnetumot a kézjegyével láthatta el.

Szerinte az 1949-es alaptörvényt végre olyan váltotta fel, amely széleskörű konzultáció után született, és az Európai Unió szellemében megerősíti a jogállam értékeit. Schmitt Pál azt mondta, reméli, hogy ma vele ünnepel valamennyi magyar szerte a világban.

Azok is fontosak, akik az összefogást tagadják, mondta. Szerinte az Isten az országot a jóléti boldogság minden elemével ellátta. „Legyen béke, szabadság, egyetértés" – zárta beszédét Schmitt Pál, aki Boldog Új Évet kívánt mindenkinek.