Létezik könyvespolc az új alaptörvényhez

2012.01.06. 20:01
Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott nemrég hangsúlyozta, az új alaptörvény díszkiadását szándékosan úgy gyártották, hogy ne férjen el a könyvespolcokon. Utánanéztük, létezik-e a valóságban könyvespolc, ami méreteiben elbír az új alaptörvénnyel.

Eddig összesen tízezer példányra kapott megrendelést a Magyar Közlöny Lap és Könyvkiadó az új alaptörvény díszkiadásából - nyilatkozta Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott. Az új alaptörvény 3,3 kilogrammot nyom, A3-as formátumú( 297 x 420 mm), és több, mint 200 oldal.

A miniszterelnöki megbízott hangsúlyozta, a "könyvészeti különlegességet" szándékosan úgy gyártották, hogy ne férjen el a könyvespolcokon, mivel különleges bánásmódot igényel. Felhívtunk néhány bútoráruházat, hogy kiderítsük, létezik-e a valóságban könyvespolc, amin elfér az új alaptörvény díszkiadása.

A Kikában a Soft plus nevű polcok megfelelnek az fent említett paramétereknek, 13 kg-ot bírnak el, és 36 cm mélyek. A polcok árai kilencezer és 27 ezer forint között mozognak. A honlapon ugyan nincsenek fent, de a Kika katalógusában helyszínen megtekinthetik, azok, akik mégis szeretnének egyet a díszkiadás tárolásához.

Az Ikeában a Billy nevű polcok között is találunk olyat, amin elfér az új alaptörvény, mélységük kb. 28 cm, állíthatóak, és 9000 Ft-tól kaphatóak. Itt megtekinthetőek: ikea.com

A Szivárvány bútoráruházban a kiegészítő bútorok között akadtunk rá a keresett könyvespolcra.  Méretei: 70 x183 x25 cm  Aki szeretné itt megtalálhatja: szivarvanybutor.hu