Schiffer nem rehabilitálná az MSZP-t

2012.01.10. 09:21 Módosítva: 2012.01.10. 12:29

Nem hajlandó választási együttműködésre az MSZP-vel az LMP, jelentette ki kedd reggeli, a Kossuth rádiónak adott interjújában Schiffer András, az LMP parlamenti frakcióvezetője. Schiffer megfogalmazásában az LMP nem kívánja rehabilitálni az MSZP-t, úgy akarja elküldeni "az Orbán-rendszert, hogy közben nem sírja vissza a szocialistákat sem.

Mint mondta, a 2014-es parlamenti választások után viszont az LMP "akár az ördöggel is hajlandó szövetkezni" annak érdekében, hogy létrejöjjön egy kétharmados többség az alkotmányosság visszaállítása érdekében. Itt partnerként számítunk egyébként a mai kormánypárti szövetséghez tartozó képviselőkre is, mondta.

Ugyanakkor azt is kijelentette, hogy az LMP "önálló pólusképző erőként kívánja leváltani" a Fideszt, és nem kívánja rehabilitálni azt a kurzust sem, amely nagymértékben előidézője a Fidesz kétharmados többségének.

Az MSZP Schiffer állításaira reagálva közleményt adott ki, mely szerint nem ajánlottak választási szövetséget az LMP-nek. "Mi mindig nyitottak leszünk az ellenzéki erők összefogására, s partnerséget ajánlunk egy demokratikus, igazságos és szolidáris IV. Köztársaság barátainak, támogatóinak, azoknak, akik közül sokan 2012. január 2-án egy világos összefogás eredményeként az Operaház előtt demonstráltak" - írták. Az viszont kizárt, hogy az "ördöggel", értelmezésük szerint a Jobbikkal összeálljanak.