Hülyét csinál a XI. kerületből a botránydiszkó

2012.01.18. 06:33
Nincs alkoholárusítási engedélye, mégis korlátlan italfogyasztással csábítja vendégeit a XI. kerület botrány-szórakozóhelye. A Karolina úti Play Club már évek óta borzolja a kedélyeket, egyszer már be is záratták. Legutóbb egy közbiztonsági fórumon szabadultak el az indulatok, amikor kiderült, hogy az önkormányzat nem tud mit kezdeni az intézménnyel.

Újbuda hivatalos honlapjának beszámolója szerint „heves indulatok” szabadultak el a kerület által szervezett közbiztonsági fórumon, amikor a Karolina út környékének lakói magyarázatot követeltek, miért nem tud fellépni az önkormányzat a csendes lakóövezetben álló diszkó ellen.

Az ujbuda.hu szerint Hoffmann Tamás polgármester, Rétvári Bence államtitkár és a kerület rendőri vezetőinek jelenlétében sokan arra panaszkodtak, hogy a Play Clubban rendezett bulik alkalmával a környéken randalírozó fiatalok nemcsak aludni nem hagyják a Daróczi és Karolina úton lakókat, de rendszeresen összehányják a környéket, sőt az ott parkoló kocsik visszapillantó tükreit is letörik.

Az indulatok felerősödéséhez hozzájárult az is, hogy a Play Clubot tulajdonképp már 2010 elején bezáratta az önkormányzat, a hely tavaly decemberig zárva is volt, ám az év végén újra karácsonyi és szilveszteri tömegbulikat rendezett.

ply2
Fotó: clubplay.hu

Újbuda jegyzője, Horti István közbiztonsági fórumon előadott tájékoztatójából az derült ki, hogy a Play bíróságon támadta meg a Polgármesteri Hivatal tavalyi, visszavonásról szóló döntését, a Fővárosi Bíróság pedig úgy határozott, vissza kell adni a működési engedélyt.

A Play korábbi tulajdonos cégét Washington DC-ben a nemrég lebontatott szabadtéri szórakozóhely, a Rio offshore tulajdonosával megegyező címen regisztrálták. Ez a tulajdonosi háttér az újranyitás előtt megváltozott, és újabban, egy – a jegyző által hivatkozott bírósági döntés után alapított – hazai cég vette át az irányítást. Az All Night Party Kft.-t kevesebb mint három hónapja jegyezték be, egyik résztulajdonosa, Győri Valter a Rio-tulajdonos Mervó-testvérek közeli munkatársa.

ply1
Fotó: clubplay.hu

A kerület az újranyitáshoz dohányterméket árusító üzletre adott engedélyt, a Play rendezvényein mégis alkoholhoz jutottak a vendégek. Az engedély hiányát úgy játszották ki, hogy a 4000 forintos belépőért korlátlan fogyasztási lehetőséget biztosítottak.

Hoffmann Tamás polgármester türelemre intette a fórum háborgó résztvevőit, és azt állította, dolgoznak rajta, hogy olyan jogsértésen kapják a szórakozóhelyet, amely alapján biztosan be lehet záratni a diszkót. Hoffmann szerint ezúttal véglegesen.