Új neve lett a Roma Polgárjogi Mozgalomnak

2012.01.24. 21:32
Polgárjogi Mozgalom a Köztársaságért néven működik tovább a Roma Polgárjogi Mozgalom - közölte Horváth Aladár, a szervezet vezetője.

Horváth Aladár a január 18-ai névváltoztatás mellett azzal érvelt, hogy a jövőben "a Magyar Köztársaság alapelveit romákkal és nem romákkal együtt kell megteremteni", hiszen a társadalomban meglévő "frontvonal a demokrácia akarói és ellenzői között húzódik".

Horváth Aladár elmondta: a mozgalom programjában szerepel a "szociális minimum" törvénybe iktatásának igénye, azaz a szegények "alanyi jogon" hozzájuthassanak a mindennapi élelemhez; és érvényre juthasson a munkához és a szociális biztonsághoz való joguk. Amennyiben a kormány ezt nem tudja finanszírozni, "Magyarország kérjen ENSZ támogatást, hogy az éhező embereket el tudják látni" - fogalmazott a vezető.

Szőke Sándor, a mozgalom alelnöke a program további pontjaként hangsúlyozta: a demokratikus pártoknak ki kellene lépniük a parlamentből, és össze kellene fogniuk a civil szervezetekkel, hogy a demokrácia alapelveit képviseljék.