Botka László jelentkezett MSZP-vezetőnek

2012.01.25. 22:41 Módosítva: 2012.01.25. 22:44
Hivatalosan is bejelentkezett Szeged szocialista polgármestere az MSZP egyik vezetői posztjára.

Botka László az országos választmány elnöki posztjáért száll harcba a tisztújításon - tudta meg a Népszabadság. A lapnak azt mondta: a pártnak új stílusra, új fordulatszámra van szüksége, és ebben feladatot akar vállalni.

Arról már korábban több találgatás is nyilvánosságra került, hogy Botka László szegedi polgármester várhatóan az elnökhelyettesi pozíciót kapja, illetve kaphatja majd a vélhetően újra elnökké választott Mesterházy Attila mellett. Ehhez képest Botka László a Népszabadság legújabb információi szerint nem elnökhelyettes, hanem választmányi elnök kíván lenni. Ez irányú szándékát a Csongrád megyei elnökség szerdai ülésén világossá is tette. Az ülésen részt vett Balogh András, az MSZP jelenlegi elnökhelyettese is, aki támogatásáról biztosította a szegedi polgármestert.

Balogh András elnökhelyettes a Népszabadságnak elmondta: erős és egyhangú támogatás nyilvánult meg Botka személyét illetően.

Botka László eddig nem lépett ki a szegedi közegből, a párt országos vezetésében sem vállalt soha egyértelmű szerepet, pedig hívták többször. Mesterházy Attila pártelnökké választása után nyílt titok volt, hogy az új vezető egyfajta hármasfogatot hozna létre az MSZP élén: Molnár Csaba lett volna az elnökhelyettes, Botka László pedig a választmány elnöke - írja a lap.