Ezer százhalombattai lakásban nincs fűtés

2012.02.03. 11:59 Módosítva: 2012.02.03. 12:33

Helyreállt az áramszolgáltatás, így hamarosan fűtés és meleg víz is lesz azon a százhalombattai lakótelepen, ahol egy trafóállomás és egy nagyfeszültségű vezeték meghibásodása miatt hajnalban üzemzavar keletkezett  – közölte Sinka László, alpolgármester.

Korábban arról számolt be, hogy ezer százhalombattai otthonban, valamint több közintézményben nincs áram, fűtés és meleg víz. A közintézmények zömében aggregátor beiktatásával helyreállították a szolgáltatást, és az ELMŰ szakemberei nagy erőkkel dolgoznak a hiba elhárításán. A helyi polgári védelem és a városvezetés felkészült az érintett lakók ellátására.

Kevéssel dél előtt az alpolgármester arról tájékoztatott, hogy az ELMŰ felderítette a hiba okát, és a javítás is megtörtént, így az érintett lakásokban már mindenütt van áram.

A százhalombattai kommunális szolgáltató, a SZÁKOM Kft. szakemberei jelenleg a fűtés és a melegvíz-szolgáltatás beindítását készítik elő.

Ha minden ütemszerűen halad, hamarosan ismét folyik a meleg víz a csapokból és a radiátorok is felmelegszenek a lakótelepen.