Mátyás
8 °C
11 °C

Perelik Budait az ezermilliárdos szerződésért

2012.02.10. 20:53 Módosítva: 2012-02-10 20:54:54

Bírósághoz fordul a ferihegyi szerődések nyilvánosságáért az atlatszo.hu – közölte a portál. Azt követően döntött így, hogy Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos nem adta ki azokat a szerződéseket, amelyek alapján szerdán azt mondta: közel 1000 milliárd forint az az állami teher, amit a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt.-vel kötött szerződés tartalmaz, ha a Malév felszámolásba kerül. Az atlatszo.hu ellenőrizni szerette volna az állításai valódiságát, ám erre nem kapott lehetőséget.

A portál közérdekű adatigényléssel fordult Budai Gyulához, hogy adja ki valamennyi, a ferihegyi repülőtér privatizációjával összefüggő szerződés teljes másolatát. A kormánybiztosság azonban megtagadta a kérés teljesítését, a válaszban azt írták: „hivatalunk folyamatban lévő ügyekről tájékoztatást semmilyen formában nem ad. A kérdéses ügyre vonatkozóan minden olyan információt, mely nem esik a titkos ügykezelés szabályai alá, azaz publikus, megtalál honlapunkon teljes terjedelmében”.

Ez utóbbi azonban nem igaz, derül ki az oknyomozó portál cikkéből. A kormánybiztosság honlapján nem szerepelnek a Budai Gyula által hivatkozott szerződések, a kormányzati honlapon a nemzeti légitársasággal és a repülőtérrel kapcsolatban csak a Borisz Abramovics, Költő Magdolna és a Resonator Kft. által aláírt szindikátusi szerződést, a Malév részvénykönyvét, valamint a Malév Zrt. és a Budapest Airport Zrt. privatizációjával és vagyonkezelésével kapcsolatos kormánybiztosi jelentéseket találták. Mivel arra jutottak, hogy az államnak állítólag ezermilliárdos kárt okozó szerződések nem publikusak, perbe kérik azok nyilvánosságra hozatalát.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.