Az LMP szerint már javították az ÁSZ által jelzett hibákat

2012.02.16. 14:38

Az LMP csütörtöki közleménye szerint "folyamatosan orvosolták" az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által jelzett 2009-2010. évi számviteli hiányosságokat. "A párt törvényesen gazdálkodott, a hibák jórészt annak köszönhetőek, hogy nem egyértelmű a párttörvény és nem világosak a beszámolási kötelezettségek" – áll a Priksz Gábor országos választmányi tag által jegyzett közleményben.

A közlemény szerint minden bevételt és kiadást pontosan könyvelt az LMP, "csak éppen néhány tételt – értelmezési problémák miatt – más rubrikába vezetett be, mint ahogy ezt az ÁSZ jónak látta volna". A párt hozzátette, hogy a hibát azóta korrigálták.

Az LMP szerint nem véletlen, hogy a számvevőszék éppen akkor nyújtott be javaslatot a törvény módosítására, amikor az LMP gazdálkodását vizsgálva feltárták: a párt törvényesen gazdálkodott, azonban az erről szóló beszámolókban lényeges hibákat találtak, útmutatót ugyanis nem mellékeltek a jogalkotók.

Megjegyezték, hogy az LMP a kötelező beszámolókon túl folyamatosan közzéteszi honlapján a gazdasági tevékenységéről szóló legfrissebb részletes jelentéseket. Emlékeztettek arra is, hogy az ÁSZ a mulasztások mellett kiemelte: az LMP a párttörvényben meg nem engedett forrásból származó vagyoni hozzájárulást nem fogadott el, kizárólag a párttörvényben engedélyezett gazdálkodó tevékenységet folytatott, és munkavállalóit szabályosan foglalkoztatta.