no

Ittasan karambolozott a fideszes képviselő

2012.02.22. 17:58 Módosítva: 2012.02.22. 21:38

Ittasan karambolozott Dr. Tilki Attila, fideszes országgyűlési képviselő, és ezt ő maga jelentette be egy MTI-nek eljuttatott közleményben.

A politikus szerint február 9.-én reggel az M30-as autópályán, csúszós úttesten ütközött a szalagkorlátnak. A balesetben senki nem sérült meg.

Dr. Tilki Attila
Dr. Tilki Attila
Fotó: fidesz.hu

    Tilki Attila ezután maga értesítette a rendőrséget, és mentelmi jogáról lemondva azonnal és önként vállalta az alkoholszonda megfújását, majd a vérvételt. Mindkettő alkoholfogyasztást jelzett.  A politikus vállalja a történtek jogi következményeit – áll a közleményben.

A két gyermekes családapának vagyonnyilatkozata szerint egy 2006-os gyártmányú 2.0-s Toyota Avensis márkájú autója van.

Pályája

Tilki Attila a 1991-ben történelem-orosz szakos tanárként végzett a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző  Főiskolán. 2003-ban a Debreceni Egyetemen jogi diplomát szerzett, és elvégezte a regionális területfejlesztő szakot is. Fehérgyarmaton angolt és történelmet, a csaholci iskolában oroszt  tanított. 2000 és 2002 között a Miniszterelnöki Hivatalnál dolgozott területfejlesztésért felelős kistérségi megbízottként. 2002-től  Fehérgyarmat Város Alpolgármestere, 2006-tól Polgármesteri
tisztséget tölt be lakóhelyén.

2002 óta pedig önkormányzati képviselő és Fehérgyarmat alpolgármestere. 2002-ben lett a Fidesz megyei alelnöke. A Fehérgyarmati Önkéntes Tűzoltóság elnöke, tagja többek között a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének és a Rákóczi Szövetségnek is. A 2006. évi országgyűlési választásokon Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 10. választókerületében szerzett egyéni mandátumot. 2006 május 30-tól az önkormányzati és területfejlesztési bizottság tagja.

Felszólalásai

2006 óta képviselőként eddig összesen 45 felszólalása volt, köztük főleg területfejlesztési témák szerepelnek, de 2011 szeptemberében például a Magyar Köztársaság és Ausztrália között a szociális biztonságról szóló Egyezmény kihirdetésével kapcsolatban szólalt fel, 2010 júliusában pedig az iskolai Nemzeti Összetartozás Napja bevezetéséről, a magyarországi és a külhoni magyar fiatalok közti kapcsolatok kialakításáról és erősítéséről a közoktatásban, illetve a Magyarország határain kívül élő magyarság bemutatásáról beszélt.

2008-ban a Parlamentben a vidékfejlesztési államtitkárnak tette fel a kérdést, hogy "Mikor szólnak a tavasznak, hogy elbírálás hiányában az idén elmarad?!", 2009-ben az igazságügyi és rendészeti államtitkárt kérdezte arról, hogy "A VPOP mindent visz?"-e, és azt is, hogy "Hová vigyük a szemetet?". Eddig 39 önálló beadványt nyújtott be.

Rózsa, alma

2010-ben a fehérgyarmati víztorony felrobbanásával kapcsolatban nyilatkozott a sajtónak arról, hogy "a csészealj alakú víztartályban akár a vihar is elindíthatott egy lassú folyamatot, amely oda vezetett, hogy végül a létesítmény szétnyílt, mint a rózsa." 2008-ban pedig az úgynevezett almacsatában hallatta hangját, kiállt a szabolcsi alma felvásárlási árának csökkentése ellen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport