Melegfront gyötri a sofőröket

2012.02.24. 09:31 Módosítva: 2012.02.24. 12:26

Melegfronti hatásra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Fejfájás, migrén jelentkezhet, hosszabb lehet a reakcióidő, csökkenhet a koncentráló-képesség. Ez főleg a közlekedőkre jelenthet veszélyt, ilyenkor az átlagosnál több a baleset.

Arra is érdemes figyelni, hogy Dunántúl északkeleti részén, a főváros környékén és a Duna-Tisza közén az északnyugati szél helyenként viharossá (60-70 km/h) fokozódik.

Csongrád megyében, a 47-es főút 184-es kilométerénél, Hódmezővásárhely és Székkutas között megcsúszott, majd árokba fordult egy kamion, a pótkocsija elzárta az utat. A balesetben senki sem sérült meg, az út ismét járható.

Tűzoltók dolgoznak a 47-es út 184-es kilométerénél Hódmezővásárhely és Székkutas között a csúszós úton ahol fákat tört ki a keresztbe fordult  kamion.
Tűzoltók dolgoznak a 47-es út 184-es kilométerénél Hódmezővásárhely és Székkutas között a csúszós úton ahol fákat tört ki a keresztbe fordult kamion.
Fotó: Donka Ferenc

Zala megyében, a 86-os főút 4-es kilométerénél, Külsősárd közelében egy traktort szállító kamion és egy autó ütközött össze. A tréler az útra borult, egy könnyű sérültet a zalaegerszegi kórházba szállítottak.

Pécsen, a Búza téren a zebrán ütöttek el egy nőt. A sofőr segített neki, ő hívta a mentőt. A bama.hu információi szerint a nő könnyebb sérüléssel megúszta a balesetet.

A 32-es főúton Jásztelek és Jászberény között összeütközött két autó. Egy ember súlyosan, ketten könnyebben sérültek meg.