Káros a házasság előtti szex

2012.02.25. 08:26 Módosítva: 2012.02.25. 08:46
Pénteken megalakult Magyar Családtudományi Társaság egy fideszes képviselővel és a NEFMI támogatásával. A társaság küldetésnyilatkozatában káros jelenségnek tartja a házasság előtti szexuális kapcsolatokat, az élettársi kapcsolatokat és a nem heteroszexuális viszonyokat.

"A nemiség, a párkapcsolatok, a házasság és a család témakörében még mindig igen sok a káros és nem igaz nézet szinte az egész társadalomban, és ezen változtatni érdemes. Itt nem értékpluralizmusról van szó, hanem a jó és a rossz, az érték és a károkozás, az erkölcsös és erkölcstelen, az emberséges és az embertelen, a szabadság és a hazugság összekeveréséről" - írja a Magyar Családtudományi Társaság küldetésnyilatkozat-tervezetében.

A Népszabadság a szombati számában Küldetésnyilatkozat állami hátszéllel című cikkben azt írja, hogy a társaság tulajdonképpen a már évek óta létező Tudomány a Családért Egyesület "továbbfejlesztése".

A Magyar Családtudományi Társaság ellenszavazat nélkül elfogadott alapszabálya kimondja: "az erkölcsi értelemben definiált egészséges család az egy férfi és egy nő házasságán alapuló szeretetközösség (...), az esetleges gyermekeik, beleértve a fogadott és mostoha gyermekeket is. A házasságon kívül született gyermek és szülei is családot alkotnak, azonban az ilyen családok létrejötte elsősorban a közvetlen részvevők számára nagy teher, az ember méltósága és értéke miatt sem a szüleik sem a gyermek nem ezt érdemlik".

A társaság küldetésnyilatkozat-tervezetében az áll, hogy a média is változatásra szorul, mert az általa sugallt emberkép "botrányosan primitív, hazug, káros és kultúraellenes. (...) Az egyetlen nemi társra való törekvés pedig fel sem merül a palettájukon. Teszik mindezt büntetlenül a huszonegyedik század Európájában és így hazánkban is."

Tóth Tibor, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium háttérintézményeként működő Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet főigazgatója szoros együttműködést ígért - olvasható a lapban. Balásházy Imre, a társaság vezetője pedig a Népszabadságnak elmondta, hogy a Magyar Családtudományi Társaság a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) támogatását is élvezi, alakuló ülésüket is a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetben tartották.

A társaság elnöke, Farkas Péter, aki a Család- és Szociálpolitikai Intézet családpolitikai igazgatóságának megbízott vezetője, a Népszabadságban a tervek között említette a családtudománnyal foglalkozó szervezetek integrációjának szándékát, honlapok és később folyóiratok indítását. Az egyik alapító tag Téglásy Imre, a radikális magzatvédő Alfa Szövetség elnöke, de tag a fideszes  országgyűlési képviselő, Rónaszékiné Keresztes Mónika.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport