Éhségsztrájk a BKV-székház előtt

2012.03.01. 21:22
Éhségsztrájkba kezd egy kétgyermekes BKV-dolgozó családanya, mert a családi bérletkedvezmény megszüntetését már nem tudja kigazdálkodni.

Információink szerint péntek reggel nyolc órától éhségsztrájkba kezd Fodor Ibolya, a BKV alkalmazottja, mert a cég legutóbbi elvonásait már nem tudja kigazdálkodni a családi költségvetésből.

   level

Mint a BKV vezérigazgatójának címzett levelében írja, ebben a hónapban nem kapta meg az étkezési utalványokat sem, a fizetése is lecsökkent, és ha hozzászámolja a két gyerekének a bérletét, amit márciustól meg kell vásárolnia, már nem tudja fedezni a kiadásait.

Arra kéri a vezérigazgatót, hogy ne vegyék el az ingyenes utazásra jogosító igazolványokat a BKV-s családtagoktól, mert utcára kerülnek a dolgozók. Levele szerint a probléma minden második BKV-dolgozót érint.

A BKV két nappal ezelőtt jelentette be, hogy a dolgozóinak továbbra is megadja a munkába járáshoz szükséges ingyenes bérleteket, de családtagjaik számára ez a kedvezmény március 3-án megszűnik. Erre a lépésre a BKV finanszírozási helyzete miatt van szükség.