Javában bontják az egykori Volga szállót

2012.03.14. 06:47

A fele már oda van az egykori Volga szállónak a Váci út és a Dózsa György út sarkán. A rendszerváltás óta Hotel Ibisként működő szálloda tavaly októberben zárt be, miután a Futureal ingatlanfejlesztő csoport megvásárolta az épületet az Accortól. A bontás január végén kezdődött, és a tervek szerint márciusban be is fejeződik.

A Volga szálló 1971-ben épült a Kossuth-díjas építész, Finta József tervei alapján. A szimbólummá vált panelcsoda pár éve csúnyán leszerepelt az Index szavazásán, amikor Finta tíz épületét és tíz másik, rendszerváltás után emelt budapesti épületet pontozhatták olvasóink egytől tízig. A Volga lett a teljes mezőny leggyengébb versenyzője a házanként leadott 8000-8500 szavazat alapján a maga 1,5/10-es osztályzatával.

A Futureal egy 23 500  négyzetméteres irodaházat tervez építeni az egykori Volga helyére, ez 2014-re készülhet el. Az ingatlanfejlesztő arra számít, hogy az irodaház elnyeri majd a BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), a világszerte használt vezető környezettudatos épületminősítő rendszer zöld minősítését.

futureal
Fotó: futureal.hu

Az irodaház közel felét a KPMG új budapesti központja foglalja majd el.

(A bontást tematikus fotóblogon is követhetik.)