Életfogytiglant kért az ügyész a helvéciai kettős gyilkosság vádlottjára

2012.03.14. 13:08
Két idős embert meggyilkolásával vádolják M. Sándort, aki előbb beismerte, majd tagadta a gyilkosságokat. Az eset betörésnek indult.

Az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést kért M. Sándorra, aki a vádirat szerint különös kegyetlenséggel meggyilkolt egy idős házaspárt Helvécián. A Kecskeméti Törvényszéken szerdán kezdődött perben a vádlott vallomást tett, és tagadta a gyilkosságok elkövetését.

Hubay Attila ügyész azt mondta: a 29 éves helvéciai férfi 2009. november 26-án egy téglafalon átmászott a szomszédja házába, majd az ott lakó 84 éves férfit és 75 éves feleségét meggyilkolta.

Az ügyész szerint a vádlott anyagi haszonszerzés reményében hatolt be az albérletével szomszédos házba, az udvaron szembetalálkozott az idős férfival, aki kérdőre vonta azért, mit keres ott. Ekkor a vádlott a nála lévő tömör betonvassal és ásóval többször fejbe ütötte a sértettet, majd miután az a földre került, ököllel is megütötte, és rá is taposott.

Ezután az idős férfi udvarra kilépő feleségét is megtámadta, az ásóval többször arcon ütötte, majd miután az asszony a földre került, ököllel is ütötte, valamint rugdosta és taposta. Mindkét sértett a helyszínen életét vesztette. Halálukat többszörös koponyatörés, agyzúzódás, illetve agyi sérülések okozták.

A vádlott az egyik holttestet egy kamrába, a másikat az udvari vécébe húzta be. A gyilkosságok elkövetése után a lakásban kutatott, de nem tulajdonított el semmit.

A vádlott tagadta a gyilkosságok elkövetését.

M. Sándor a nyomozati szakban részleges beismerő, önmagára terhelő vallomást tett, elismerte a gyilkosságok elkövetését, de a nyomozás későbbi szakaszában visszavonta vallomását.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport