Vonulva ünnepel a város

2012.03.15. 13:10
Térkép, Galéria, Videó
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Pilvax köz, LMP: A párt ötven szimpatizánsa vár arra, hogy negyed 2-kor elkezdődjön a párt ünnepi műsora. Épp a népszavazási sátrat állítják fel. A helyszín így már inkább egy sajtótájékoztatóra emlékeztet. Tavaly egyébként a Teleki téren ültettek fákat, kérdés, mi lett a csemetékkel.

  • Pilvax köz, LMP: "Hazafiak, honleányok!" - szólította meg a Petőfi Sándorra hajazó Vágó Gábor az LMP-s rendezvény hallgatóságát, amely nagyrészt az eseményről tudósító újságírókból áll.

    Vágó szerint március 15. sokszor semmitmondó beszédekkel telik, és ma is sok ilyet hallottunk, de aztán rögtön ő is ellövi az ilyenkor szokásos közhelyet: "Nem a múltba kell révedni, az 1848-as 12 pont ma is aktuális."

  • Pilvax köz, LMP: Vágó Gábor szerint a vidéki médiákat Döbrögik tartják a kezükben, egyesek azt mondják, hogy havi 47 ezer forintból is meg lehet élni, Simicskák és Nyergesek milliárdokat talicskáznak a közpénzből, közben munkahelyek szűnnek meg. Magyarország válaszút előtt áll. Az egyik lehetőség, hogy azt a  kiszolgáltatottságot válassza-e, amit Orbán Viktor is propagál, vagy az LMP másik útját, amelyben a munkavállalói jog nem eszköz, hanem érték. Vágó hangsúlyozta, március 15 nem a szép szavak, hanem a tettek ünnepe. Sarkunkra kell állni, elég volt a kiszolgáltatottságból, ismerőseink körében terjeszteni kell, hogy van más út.

    Eddig ötvenezren írták alá az LMP népszavazási aláírásgyűjtő ívét, Vágó szerint több tízezren állnak mellettük. Vágó a következő fordulattal vett búcsút hallgatóságától: "Régen a 48-asok azzal búcsúztak, hogy találkozunk a barikádokon, én most ő azt mondom, találkozunk a népszavazási pultoknál."

  • A Ferenciek terén elkezdték lerakni a kordonokat, itt lesz délután háromkor az Egymillióan a sajtószabadásgért tüntetése. A térig a buszok még el tudnak jutni. A környéken egyelőre nagyon kevesen vannak, főként tévelygő turistákat látni.

  • A Ferenciek tere környéki rendezvények nyertese egyértelműen a Régiposta utcai McDonald's. Két órája vagyok itt, azóta folyamatosan dugig van a gyorsétterem. A környéken néhány éttermet leszámítva alig van valami nyitva, így a kokárdás magyarok ide vonultak sültkrumplizni az Egymillióan tüntetés után.

Vissza az összes bejegyzéshez