Schmitt Pál nem mondott le

2012.03.30. 22:27

Schmitt Pálnak nem esett jól, hogy míg Szöulban képviselte az országot, meghatározó gazdasági szakemberekkel tárgyat és felszólalt egy nukleáris biztonsági világkonferencián, sőt a dél-korei elnökkel tárgyalt, addig az egyetem szenátusa őt meg sem kérdezve, egy napot sem várva döntött kisdoktori címének megvonásáról, hangzott el a köztársasági elnökkel készült péntek esti MTV-interjúban.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az osztrák Standard is beszámolt az interjúról. Megemlítették, hogy Schmitt szerint nincs összefüggés a disszertációja és az elnöki pozíciója között.

    IMG 2777
  • A konzervatív német lap is beszámolt arról, hogy a magyar köztársasági elnök a doktori címe visszavétele után sem gondol arra, hogy lemondjon a hivataláról. "Tiszta a lelkiismeretem" - mondta Schmitt egy tévéinterjúban, hozzátéve, hogy a legjobb tudása szerint írta meg.

  • "Tiszta a lelkiismeretem. Az akkori körülményeknek és előírásoknak megfelelően írtam egy dolgozatot a legjobb tudásom szerint, és soha sem állt szándékomban plagizálni. Ennek ellenére elfogadom az egyetem azon döntését, hogy elvette tőlem a doktori címemet. De ennek semmi köze ahhoz, hogy én köztársasági elnök vagyok" – így foglalja össze a CNN Schmitt Pál ma esti interjújának lényegét, és hozzáteszi, hogy tüntetők demonstrálnak az államfő ellen a Sándor-palota előtt.

    A lap arról is ír, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az üggyel kapcsolatos első nyilatkozatában azt mondta, hogy az államfőnek kell eldöntenie, hogy mit lép. A CNN arról is megemlékezik, hogy Orbán egy pénteki rádióinterjúban azt mondta, hogy "senki sem dönthet rajta kívül", illetve hogy Schmitt Pál rajongói oldalát letörölték a Facebookról.

Vissza az összes bejegyzéshez