Ez a poszt a következő Percről percre része:

Schmitt Pál nem mondott le

Schmitt Pálnak nem esett jól, hogy míg Szöulban képviselte az országot, meghatározó gazdasági szakemberekkel tárgyat és felszólalt egy nukleáris biztonsági világkonferencián, sőt a dél-korei elnökkel tárgyalt, addig az egyetem szenátusa őt meg sem kérdezve, egy napot sem várva döntött kisdoktori címének megvonásáról, hangzott el a köztársasági elnökkel készült péntek esti MTV-interjúban.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • 1992. szeptember 7-én ezt írta a Magyar Távírati Iroda a Magyar Testnevelési Egyetem doktori adavatással egybekötött tanévnyitójáról. Schmitt Pál szerint a kiemelkedő teljesítmény olyan mint egy szaltó. Vagy valami ilyesmi.

    "Az egyetemi doktorrá avatási ceremóniáján vehette át dr. Istvánfi Csabától nemrégiben megszerzett doktori címéért járó oklevelét Schmitt Pál, a MOB elnöke. A doktorrá avatottak nevében Schmitt Pál szólt az egybegyűltekhez. Beszédében egy bizonyos olimpiai szaltóról is beszélt, amelyet Barcelonában Ónodi Henrietta talajgyakorlatában hajtott végre egy kiemelkedően nehéz gyakorlatsor koronájaként. Schmitt Pál ezt a szaltót olyan szimbólumnak minősítette, amely példaértékű mindazok számára, akik ugy érzik, hogy többet már nem tudnak tenni céljuk érdekében. Ónodi Henrietta szaltója legyen Schmitt Pál szerint élő bizonyítéka annak, hogy a kiemelkedő teljesítmény is fokozható."

  • Friss hír egyelőre nincs az MTI-n Schmittről, de találtunk egy régit:

    Schmitt Pál: Cum Laude dr.

    Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke kedden délelőtt sikeres szigorlatok után védte meg ,,Az újkori olimpiai játékok programjának elemzése,, című disszertációját. Schmitt Pál a bizottság értékelése szerint Cum Laude, dicséretes minősítéssel lett doktor.

    Budapest, 1992. június 16. kedd (MTI)

  • Alighogy megírtuk, mekkora a csődület Schmitt Pál Facebook-oldalán, az oldal üzemeltetői szinte azonnal kiírták, hogy tíz percen belül lekapcsolják a köztársasági elnök rajongói oldalát. Negyed hétkor be is tartották az igéretük, azóta már a Facebook keresője sem dobja fel az oldalt a találati listában.

    schfb
  • Tudósítónk szerint háromnegyed hétkor jelenti be a Semmelweis Egyetem legfőbb önkormányzati szerve, a Szenátus, hogy mit is döntöttek Schmitt Pál doktorija ügyében.

  • Szenátus: 6-jor az MTVA riportere élőben akart bejelentkezni a Duna tévé híradójában, de néhány hahás megzavarta őt az eléje tartott transzparenseikkel. Az egyiken az állt: Schmitt tolvaj. A bejelentkezést újra kellett kezdeni.

    04
    Fotó: Huszti István
  • Martonyi vitapartnere, az LMP-s Mile Lajos bezzeg lemondatná, könnyű a dolga, nem köti őt a pártfegyelem. Mile szerint szomorú, hogy az ügy idáig jutott.

  • De nem mondott semmit a Corvinus szokásos tárcatükör nevű vitaestjén. Illetve az MTI tudósítása szerint ennyit mégis mondott: "Jelezte ugyanakkor, hogy tiszteletben kell tartani az egyetemi autonómiát, a Semmelweis Egyetem doktori tanácsácsának és szenátusának döntését."

  • Szenátus: A Haha egyik tagja röviden azt mondja a többieknek: megértik, hogy időbe telik a szenátus döntése, kivárják, de ha nem lesz kedvező, akkor már megvan a következő akciójuk helyszíne.

    06
    Fotó: Huszti István
  • Szenátus: a szűk Szentkirályi utcában várakozik 20-30 újságíró és hahás. Az autóknak le kell lassítaniuk, hogy elférjenek. Az előbb az egyik autóból kiugrott egy negyvenes férfi, és azt kiabálta: - Szégyen, hogy itt állnak, kíváncsi lennék, hogy a maguk érettségije rendben van-e. Szégyent hoznak az országra!

    Ezzel visszaült és elhajtott.

  • Schmitt Pál Facebook-oldala ugyan február 18-a óta nem frissült, mégis nagy rajta a jövés-menés, a legutóbbi poszthoz több mint négyszázaz szóltak már hozzá, és senki nem a köztársasági elnök alkotmányról szóló gondolataival foglalkozik.

    Egyetlen egy kommentelő biztosította támogatásáról Schmitt Pált, ő is azt írja, hogy "Plagi bácsi, ne add fel!' Biztos csak elütés.

  • A Gój motorosok után újabb jobboldai szervezet szólította fel lemondásra Schmitt Pált. Sőt Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) budapesti elnöke egy óriási hajrával megelőzte igyekezetben a teljes MSZP-t is, hiszen bocsánatkérésre szólítja fel azokat a politikusokat, akik a Schmitt-ügyben "az igazság kiderítése helyett abban ügyködtek, hogyan lehetne eltussolni ezt a botrányt". Sőt Szalma szerint nem ártana ezeknek a politikusoknak is megfontolniuk a lemondásuk.

    "Elfogadhatatlan, hogy valaki érdemtelenül birtokoljon egy olyan tudományos címet, amelyet neve megkülönböztetésére is használhat" - mondta Szalma, aki egyébként a KDNP legutóbbi elnökválasztásán Semjén Zsolt kihívója szeretett volna lenni, de még az alelnöki jelöléshez sem kapott elegendő szavazatot. Korábban megjelentek olyan sajtóinformációk, hogy Szalma akár a pártelnökségért is ringbe szállna, és a kettős párttagság ellen van.

    A KDNP hivatalos álláspontja szerint egyébként a Schmitt Pál kisdoktoriját vizsgáló bizottság jelentése "megnyugtató lezárása lehet azon felvetéseknek, amelyek szerint kérdéses az államfő dolgozatának eredetisége."

  • Szenátus: Megjelent az egyetem bejáratánál egy idősebb, két kokárdát, árpádsávos és magyarzászlós baseball sapkát viselő úr. Azt mondja, Schmitt mellett jött tüntetni, ő egy olimpiai bajnok, több dicsőséget szerzett egymaga az országnak, mint 800 ezer kommunista együttvéve. Azt gondolja, ha valaki hibázott, akkor az egyetem vezetése volt az, amikor elfogadta Schmitt munkáját.

  • Szenátus: A hahás fiúk és a lányok nem bírják tovább cérnával, közülük többen is az egyetemen éjszakáztak. Elmennek hát a közeli Mikszáth térre, ahol híresen jó a kóla.

    fotó
    Fotó: iHuszti
  • A Magyar Nemzet Schmitt Pál lemondását feszegető cikke alatt egy kommentben a Gój motorosok vezetője is megszólalt. Mészáros Imre, az egyesület vezetője számba veszi azokat a lehetőségeket, amelyeken a köztársasági elnöknek és a Fidesznek is el kéne gondolkodnia. Mészáros három lehetőséget sorol fel, Schmitt önkéntes lemondását, a parlamenti szavazást, illetve az MSZP népszavazási kezdeményezését, és a végén arra jut, hogy az első megoldás a legjobb.

    "Ezt a csatát elvesztettük, menthetetlen, de ha igazam van, akkor szép számmal van
    lehetőségünk a visszavágásra" - teszi hozzá a Gój motorosok vezetője.

    Mészáros Imre az egyetlen kiutat a lemondásban látja, de azért biztosít mindenkit, hogy hiába kell majd kiköltöznie a Sándor Palotából, Scmhitt Pált továbbra is kedvelni fogja. Mint sportolót, motorost és embert is.

    "Segíts nekünk Pali bácsi, Elnök Úr!" - fogja végül kérlelőre Mészáros Imre. Mit is tehetnénk ehhez hozzá? Legfeljebb annyit, hogy a "Gumid kopjon, ne a hazád!"

    D  NL20100616019
    Fotó: Nagy Lajos
  • a Semmelweis Egyetem épülete előtt, az egyetlen téma nem az, amire gondolnak, hanem hogy mikor fejezik már be végre odaben. Ez igazán szűklátókörű felfogásra vall, hiszen az sem kizárt, hogy Schmitt Pál csak addig elnök, míg véget nem ér az ülés, úgyhogy ő a lassúságnak örülne. Mondjuk csak 11 tájban száll le a gépe, úgyhogy a dolog semiképpen sem fog ilyen szélsőséges tempóban zajlani.

  • Lerohadt a rovas.info, reméljük az elnök ennél jobb híreket kap nemsokára.

  • Részlet Orbán Viktor kecskeméti beszédéből

  • értjük mi az ismétléses poént és módjával szeretjük is, de itt emberéletekről van szó. És igen, tudjuk, hogy dr Doktor Sándor nudista is volt és átlátjuk ennek minden humoros vetületét. Az orvosegyetem épülete viszont hallgat, mint a dörzsölt opponens.

  • ugyanis alig végzett a Várban az új szlovén külügyminiszterrel, 11-kor már a Magyar Innovációs díjakat át a Parlamentben. Figyelem, egyetlen viccet sem fogunk elsütni az innovatív dolgozatírási praktikákról!

  • A miniszterelnök a beszéd alatt egyszer sem mosolygott el, gondterheltnek tűnt. Csak akkor mosolygott végül a fotósok kedvéért, amikor egy nagy piros gombot megnyomva elindította a gyártósort, persze csak szimbolikusan. Az ünnepség végén pedig még megtekintette, ahogy ezüst műanyag ruhába bújt táncosok koreográfiában lejtenek az üzemben.

    Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary ügyvezető igazgatója, Orbán Viktor miniszterelnök és Dieter Zetsche, a Daimler AG vezérigazgatója, a Mercedes-Benz Cars üzletág-vezetője megnyomja kecskeméti Mercedes-gyár átadását jelképező gombot a gyár ünnepélyes megnyitóján
    Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary ügyvezető igazgatója, Orbán Viktor miniszterelnök és Dieter Zetsche, a Daimler AG vezérigazgatója, a Mercedes-Benz Cars üzletág-vezetője megnyomja kecskeméti Mercedes-gyár átadását jelképező gombot a gyár ünnepélyes megnyitóján
    Fotó: Kovács Tamás
  • A kecskeméti Mercedes-gyár megnyitó ünnepségén Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy a németek mindig szívesen látott vendégek voltak Magyarországon.

    "Szellemi, lelki és érzelmi alapja is van ennek a kapcsolatnak, bár a magyarok soha nem irigyeltek semmit a németektől, hiszen a német nép mindent kemény munkával ért el" - tette hozzá a miniszterelnök.

    Orbán hangsúlyozta, hogy ez a gyár a több egyszerű befektetésnél, mert megmutatja Németország és Kelet-Európa együttműködését, ami egész Európa felemelkedésének egyik motorja kell, hogy legyen.

    "Kétezerötszáz ember dolgozik a gyárban, tehát magyar emberek fognak ennek az üzemnek köszönhetően kicsit könnyebben élni, és bátrabban tervezni." - tette hozzá.

    Orbán Viktor szerint ez a nap az utóbbi idők legnagyobb sikere Magyarországon. Kecskemét a magyar járműipar újabb erődítménye, amely egy lépéssel közelebb visz ahhoz a célhoz, hogy Magyarország a világ autóiparának egyik termelési centruma legyen. Orbán Viktor szerint amúgy a magyar járműipar éppen szárnyal.

  • Gergely pedig olyat kért, amit képtelenség visszautasítani, amit azonnal meg fognak érteni:

    Egy nagyon kedves barátom, Szabó Tamás ma délután doktorált „Parciális differenciálegyenletek kvalitatív tulajdonságai és megbízható üzemanyagcella modellezés” témából az ELTE-n, ami gyakorlatilag egy kihagyhatatlan humorforrás, ezért ha a szerkesztési elvek nem tiltják, kérlek emlékezzetek meg róla, és ha lehet, a visszavett doktorit kérjétek el, hogy azt kaphassa meg Tamás a recycling jegyében.

    Tisztelettel és üdvözlettel:

    Maros Gergely

    Elkérjük, a parciális differenciálegyenleteknél a baracklekváros kenyeret szeretjük jobban, vedd úgy, hogy máris Tamásé a doktori cím!

  • mert ő messzebb helyezkedett.

  • Amikor Kecskeméten véget értek az autógyár nyitóbeszédei, az újságírók megrohamozták az Orbán-Kövér-Matolcsy-Szijjártó négyest. "Schmittnek le kell mondania?" - kérdezték tőlük. Erre Kövér László a címben szereplő mondatot válaszolta.

  • Amikor Kecskeméten véget értek az autógyár nyitóbeszédei, az újságírók megrohamozták az Orbán-Kövér-Matolcsy-Szijjártó négyest. "Schmittnek le kell mondania?" - kérdezték tőlük. Erre Matolcsy György a címben szereplő mondatot válaszolta.

  • Amikor Kecskeméten véget értek az autógyár nyitóbeszédei, az újságírók megrohamozták az Orbán-Kövér-Matolcsy-Szijjártó négyest. "Schmittnek le kell mondania?" - kérdezték tőlük. Erre Szijjártó Péter a címben szereplő mondatot válaszolta.

  • mással nehéz magyarázni az egyetemi portaszolgálat bejelentését, miszerint a szenátusi ülés után az újságírók, illetve azok a hahások, akik éjszaka bent aludtak az irodában, felmehetnek meghallgatni a döntést. Igazán romantikus, hogy ennyire megkedvelték az irodába behatoló ülősztrájkolókat.

  • amiben megköszöni a magyar rovóknak a rovásírásos Bibliát. Hála a jó istennek, legalább egy pozitív hír a várhatóan nyomasztó szenátusi döntés előtt! Remélem, ötösével veszik a napirendi pontokat odabent.

    Köszönjük, Király András, köszönjük, rovas.info!!!

  • A HAHÁ-s diákok a szenátus döntésére várnak

    A kisdoktori fokozat visszavonásáról már döntött a doktori tanács, de
    a döntést a SOTE szenátusának is véglegesítenie kell. Amíg ez meg nem
    történik, a Hallgatói Hálózat tagjai az egyetem előtt várakoznak,
    ezúttal nem engedték be őket.

  • de ma már nem hiszem, hogy fogadna pacienseket. Közben az is kiderült, hogy a Szenátusban a 19-dik napirendi pont a Schmitt-ügy, úgyhogy imádkozzunk együtt a villámgyors ügymenetért.