Két miniszter is lemondta programját

2012.03.29. 13:03 Módosítva: 2012.03.29. 13:56

Hirtelen megváltozott két kormánytag csütörtöki programja.

A tervek szerint Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter is részt vett volna a népesedési akcióterv elindításán, amiről fél egykor tartottak sajtótájékoztatót Budapesten. Helyszínen lévő munkatársunk szerint Matolcsy nem ment el a rendezvényre.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Vörösmarty téri húsvéti vásárt látogatta volna meg délután kettőkor, azonban az MTI-nek kiadott közlemény szerint ez a program is elmarad.

Az MTI tudósítása szerint Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője sem akart nyilatkozni az ügyben, amikor egy ötpárti találkozó után megkérdezték. Végül többszöri, a személyes véleményét firtató kérdésre azt mondta: "nincs jelen pillanatban olyan véleményem, amelyet megosztanék önökkel, azért sem, mert Magyarország köztársasági elnökéről van szó, a magyar köztársasági elnöki intézményről, ez pedig nem a kapkodásnak a műfaja jelen pillanatban".

Orbán Viktor miniszterelnök egyetlen sajtónyilvános eseményen vesz részt: délután fél négykor Kecskeméten megnyitja a Mercedes-gyárat.

Giró-Szász András kormányszóvivő délelőtt azt mondta: a kormány nem érintett Schmitt Pál köztársasági elnök doktori disszertációjának ügyében.

A kormánypárti képviselők hallgatnak az ügyről. Szerda délben elküldött kérdéseinkre csak Pállfy István válaszolt. „A KDNP frakciójának képviselői egybehangzóan vannak azon a véleményen, ami a tegnapi közleményben megjelent, és nem értelmeznek egyéb kérdéseket” – írta.