Gáspár
14 °C
30 °C

Minden fideszes hallgat az elnökről

2012.03.29. 13:36

Szerda délben e-mailen a következő kérdéseket küldtük el az összes fideszes és KDNP-s képviselőnek:

A köztársasági elnök doktori munkáját vizsgáló Tényfeltáró Bizottság jelentése alapján Ön szerint a disszertáció megfelelt a kritériumoknak, és így érvényes munkának tekinthető?

Amennyiben a jelentés alapján úgy találja, hogy a disszertáció nem felelt meg a kritériumoknak, akkor egyetért azzal, hogy a Fidesz szóvivője szerint le lehet most zárni az ügyet?

Továbbá azt is felajánlottuk, ha bármilyen további megjegyzésük lenne az üggyel kapcsolatban, akkor azt is szívesen közöljük.

A levélhez mellékeltük az elnök disszertációját vizsgáló bizottság állásfoglalását, hogyha esetleg valaki nem ismerte volna a szöveget, akkor is tudjon érdemben válaszolni. (A Demokrácia és Dilemma Intézet értelmezését még kedden közölte az Index, aszerint a bizottság nyilvánvalóan azt állapította meg, hogy a disszertáció nem felelt meg a követelményeknek. Azóta ugyanerre jutott a Semmelweis Egyetem Doktori Tanácsa.)

Kedden azonban a Fidesz szóvivője, Selmeczi Gabriella úgy értelmezte a tényfeltárók jelentését, hogy az alapján „a Fidesz lezártnak tekinti az ügyet”. A KDNP-t is megnyugtatta a párt keddi közleménye szerint a jelentés: „A köztársasági elnök kisdoktoriját vizsgáló bizottság jelentése megnyugtató lezárása lehet azon felvetéseknek, amelyek szerint kérdéses az államfő dolgozatának eredetisége.”

Arra voltunk kíváncsiak kérdéseinkkel, hogy a képviselők értelmezése szerint Schmitt nem másolt, vagy pedig ha másolt is, ennek nem kell hogy következménye legyen.

A kérdéseket a képviselők nyilvános parlamenti címeire küldtük el. Minden levél megérkezhetett, mert egyetlen hibaüzenet sem jött vissza.

Ugyanakkor válasz csak Pálffy Istvántól, a KDNP frakciószóvivőjétől érkezett: „A KDNP frakciójának képviselői egybehangzóan vannak azon a véleményen, ami a tegnapi közleményben megjelent, és nem értelmeznek egyéb kérdéseket.”

Az Origo korábbi értesülése szerint a fideszeseket kedden sms-ben figyelmeztette a párt vezetése, hogy ne nyilatkozzanak Schmitt-ügyben. A nulla fideszes válasz arra utal, hogy tényleg lehetett ilyen megkötés. A kormánypárti politikusok továbbra is húzódóznak a nyilvános programoktól, csütörtökön két miniszter is lemondta szereplését.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!