Feljelentettek egy tüntető DK-s képviselőt

2012.03.31. 20:08

A rendőrség szabálysértés miatt feljelentette Élő Norbert kőbányai szocialista önkormányzati képviselőt, a DK budapesti szervezőjét, aki a Regnum Christi szombati rendezvényének helyszínén demonstrált. Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője csak annyit közölt, hogy az Oktogon és a Hősök tere közötti területre bejelentett és a rendőrség által tudomásul vett rendezvény helyszínén egy, tucatnyi emberből álló "ellendemonstráló csoport" jelent meg.

A BRFK szóvivője azt mondta, hogy a helyszínen tartózkodó munkatársuk felhívta a csoport szervezőjének a figyelmét arra, hogy bejelentési kötelezettség terheli, és ha annak nem tesz eleget, azzal a gyülekezési jogról szóló törvényt megsérti, így vele szemben szabálysértési feljelentés tehető. A szóvivő szerint az érintett ennek a felszólításnak nem tett eleget, ezért jelentette fel a rendőrség szabálysértés miatt.

A Demokratikus Koalíció (DK) a történtekkel kapcsolatban közleményt adott ki, ebben az áll, hogy "a Regnum Christi mozgalom által szervezett mai vonuláson az ott spontán megjelent és táblákat felmutató DK-aktivistákat zaklatta a rendőrség, és Élő Norbert kőbányai önkormányzati képviselőt, budapesti koordinátort fel is jelentették". (A X. kerület honlapja szerint Élő Norbert szocialista képviselő.)

A Regnum Christi evangelizációs mozgalom idén az Andrássy útra hirdette meg a húsvét előtti hagyományos keresztutat, majd az azt követő szabadtéri szentmisét. A mozgalom honlapja szerint korábban a budai Várban tartotta a keresztutat, ám az út rossz állapota miatt a helyszínt idén az Andrássy útra tették át.