Kövekkel dobálta a HÉV-et a részeg banda

2012.04.02. 15:20

Garázdálkodott, rongált, verekedett egy 8-10 fiatalból álló társaság Szentendrén március 30-án. Éjjel lakossági bejelentés érkezett arról, hogy Szentendrén, a HÉV sínek mentén egy társaság hangoskodik, kövekkel dobálja az elhaladó szerelvények ablakát, tör-zúz - írja a police.hu. A járőrök észlelték, hogy a sínek melletti nádas elkezdett lángolni, feltehetően a randalírozó csoport gyújtotta fel. A társaság két 19 éves, pomázi tagját még a helyszínen sikerült elfogni a rendőröknek, őket előállították. Másnap előállították a csoport többi tagját is.

A helyszíni szemle megállapította, hogy a HÉV szerelvények közül 15 vagon ablaka, valamint a HÉV megállóban lévő két reklámtábla is megrongálódott, másfél millió forintos kárt okozva.

A fiatal férfiak Szentendrén fogyasztottak alkoholt, majd Pomáz felé indultak gyalogosan, ekkor kezdtek garázdálkodni. Feltehetően szintén a társaság egyik tagjának terhére róható egy 21 éves férfi bántalmazása is, akit aznap este szólítottak meg a HÉV végállomás aluljárójában.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben.