Schmitt lemondása nem sürgős hír a Köztársasági Elnöki Hivatalban

2012.04.04. 10:42
Schmitt Pál lemondása, és annak parlamenti elfogadása után két nappal a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján még mindig Schmitt Pál Magyarország államfője. A hivatal „kis türelmet kér” az információ átvezetéséhez.

Schmitt Pál április 2-án hétfőn a parlamentben jelentette be, hogy távozik posztjáról. Lemondását néhány órával később a parlamenti képviselők meg is szavazták, amivel az elnök döntése jogilag elfogadott ténnyé vált. Az országgyűlés határozatát a Magyar Közlöny idei 37. számában még aznap közzétették.

A Sándor-palotában azonban nem követik ilyen szorosan az eseményeket. A Köztársasági Elnöki Hivatalnak az elmúlt két napban nem sikerült egyetlen hírt sem megjelentetnie hivatalos honlapján a történtekről.

A keh.hu szerint Magyarország államfője még jelenleg is "Dr. Schmitt Pál". Továbbra is elérhető a hivatal szervezeti felépítését bemutató ábra, amelynek csúcsán Schmitt Pál található. Az aktuális hírek kategóriájában Schmitt múlt heti dél-koreai útját bemutató fotósorozat áll az élen, utána pedig a pénteki rendkívüli MTV-interjúról kiadott aznapi közlemény olvasható.

A KEH sajtóosztályán az Index érdeklődésére azt mondták, az információk átvezetése ügyében „egy kis türelmet kérnek”. Azt viszont pontosan nem tudták megmondani, hogy meddig kell várni, hogy a lemondást a KEH a honlapján is jelezzék.

Kis hiányosság

A KEH honlapjának nem csupán a Schmitt Pálra vonatkozó információk terén van restanciája. A hivatatalos államfői internetes oldalon az elődök között szereplő Mádl Ferenc életrajzát sem frissítették. A korábbi köztársasági elnök tavaly hunyt el, de az életrajzban ez még most sem szerepel.