Több tonna romlott hús Szarvason

2012.04.04. 15:51

Kedden a szakhatóságok Szarvason egy vállalkozás telephelyén több tonna romlott húst foglaltak le, a cég tevékenységét az élelmiszerlánc-biztonsági szakhatóság felfüggesztette. A Szarvasi Rendőrkapitányság rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A bejelentés a rendőrségre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága részéről érkezett, a hivatal jelezte, hogy egy élelmiszerkereskedelemmel foglalkozó vállalkozás nagy tételben lejárt szavatosságú terméket hoz forgalomba.

Tóth Gábor főállatorvos elmondta: több tonna húsról és egyéb élelmiszerről van szó, a helyszíni ellenőrzés kedden reggel kezdődött, és jelenleg is tart.

A rendőrség 2012. április 3-án házkutatást tartott a cég Szarvas külterületén lévő telephelyén, kiskereskedelmi üzletében, illetve a vállalkozás által bérelt hűtőraktárban a Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés megyei kirendeltségének munkatársaival közösen. Mindhárom helyszínen nagyobb mennyiségben foglaltak le kétes eredetű és szavatosságú hústermékeket.

A Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának munkatársai olyan mértékű higiéniás szabálysértéseket tártak fel a vállalkozás telephelyén, hogy a cég működését a szakhatóság felfüggesztette.