Két balesetből is továbbhajtott az ámokfutó

2012.04.05. 11:05 Módosítva: 2012.04.05. 12:10

Az élet elrohan

Birinyi József segédpénztáros beleunt abba, hogy az aluljáróban, ahol nap mint nap legalább négyszer végig kellett mennie, legalább négyszer akaszkodott rá a jövendőmondó. „Ha igazi jós lennél, békén hagynál” – mordult rá. „Igazi jós vagyok, tudom, hogy egyszer jósoltatni fogsz” – felelte az.

Birinyi József megtört, odaadott egy ötszázast, „mondd”. A jós a kezébe vette a tenyerét, nézegette egy kicsit, aztán annyit mondott: „Egy helyben topogsz, miközben az élet elrohan melletted”.

Birinyit ez mélyen megrázta. Másnap kocsival indult munkába, közben végig ezen gondolkodott. Észre sem vette, hogy eltévedt. „Most tényleg elrohan mellettem”, gondolta, és gázt adott. Azóta nem látták.

A jövendőmondót három nappal később letartóztatták. Kiderült róla, hogy Kisjenői Nagyszakáll István memóriakutató és klinikai szakpszicholóus, aki a vádirat szerint 8640 forint készpénzt és egy kínai gyártmányú kerékpárnyereg fejében kilenc sértettnek mondott állítólagos jóslatokat. A nyomozásban átmeneti, de nem megoldhatatlan nehézséget okoz az a tény, hogy a kilenc jóslatból hat valóra vált.

- hj -

Több balesetet okozott csütörtök hajnalban egy ismeretlen autós a fővárosban, tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A személyautó először a VI. kerületben, az Andrássy út és a Nagymező utca kereszteződésében ütközött egy autóval, amelyben egy ember megsérült. A balesetet okozó sofőr segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, majd autójával az Oktogonnál egy másik járművel is összeütközött.

D  MI20120405008
Fotó: Mihádák Zoltán

A sofőr ekkor sem állt meg, végül a IV. kerületben, a külső Váci úton eddig tisztázatlan körülmények között felborult a járművel. A kiérkező rendőrök az autót üresen találták. A baleset körülményeit a BRFK közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja.

Délelőtt a Dunakeszi Rendőrkapitányságon jelentkezett egy férfi a fővárosban hajnalban történt sorozatbalesettel összefüggésben, a tanúkihallgatások jelenleg is tartanak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport