Számítógépes játékfüggő a kulcsi gyilkos

2012.04.08. 14:19

H. Csanád Jutas édesanyjának állapota a körülményekhez képest valamelyest javult – tudta meg a Bors. A lap a másik túlélő családtaggal, a gyilkos nővérével és annak barátjával beszélt, akik elmondták, hogy nem drogok vagy családi üzlet miatt esett nekik Csanád.

"Volt, hogy 24 órán keresztül ült a gép előtt, és játszott. Most pedig egyik pillanatról a másikra bekattant" – mondta el Réka, a kulcsi tragédia egyik túlélője, a támadó nővére. A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház egyik kétágyas szobájában egyedül fekvő lány jobb karja vállig bekötve, a hasát is megvágta az ámokfutó. A legfeltűnőbb sérüléseket a lány a fején szerezte, de már jobban van.

A lány, aki a fejére tett kötésre mutatva úgy fogalmazott, hogy öccse kilyukasztotta elmondta: soha sem fog megbocsátani öccsének. Barátja, Németh László Székesfehérváron fekszik, de ő nem akart nyilatkozni.

Kulcs alpolgármestere, Posch János azt mondta: Rékát az önkormányzat támogatni fogja, a temetést közpénzből intézik, házát pedig polgárőrök őrzik.

A 24 éves H. Csanád ­hónapo­kig tervezte a gyilkosságokat. Szombaton több órán át hallgatták ki a rendőrök, és azt mondta nekik, hogy nem bánta meg, amit tett. Az indítékról így beszélt: régóta gyilkos ösztön munkált benne, családtagjaitól elidegenedett, meggyűlölte őket, érzelmein pedig nem tudott úrrá lenni. Halálos ellenségeinek érezte őket, de azt magában sem tisztázta, hogy mi ennek az oka.

photo (2)
Fotó: iBarakonyi

Három napon át gyilkolt, és eredetileg mind a hét hozzátartozójával végezni akart, végül négyüket sebezte halálra. A helyszínre kiérkező orvostól a Bors úgy értesült, hogy családtagjait lefejezte.

Vasárnap elrendelte a bíróság előzetes letartóztatását. A gyanúsított a délelőtti meghallgatása során ismét beismerte tettét, a bíróság határozatát tudomásul vette, így az előzetes letartóztatás jogerős. A kényszerintézkedést azért rendelték el, mert fennáll a bűnismétlés és a szökés veszélye. A nem nyilvános meghallgatáson a gyanúsított mellett a védőügyvéd, a bíró és az ügyész vett részt. A férfit több emberen különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják, amelyért 10-től 20 évig terjedő, illetve életfogytig tartó szabadságvesztést kaphat. A jelentés szerint pszichiátriai kezelésre jelenleg nem szorul.