Kigyulladt a Paprika csárda Balatonfenyvesen

2012.04.10. 17:29 Módosítva: 2012.04.10. 19:33

Kigyulladt a balatonfenyvesi Paprika csárda kedd délután. A 400 négyzetméter alapterületű épület nádfedeles tetőszerkezete teljes terjedelemben égett, egy ember megsérült. A riasztást 16 óra után kapták. A tűzben senki nem sérült meg. Az oltást öt gépjárműfecskendővel a marcali, a siófoki és a balatonboglári tűzoltók végezték. Feltehetően az épület mellett égetett hulladéktól gyulladt ki.

A tűzoltók két gázpalackot hoztak ki az épületből és 17 óra előtt körülhatárolták a tüzet. A kora esti órákban már az utómunkálatokat végezték.

Az oltás közben egy családtag, aki a tetőtérből dobálta ki az ott található tárgyakat, kiesett az ablakon és lábsérülést szenvedett - mondta Gaál Attila, hozzátéve, hogy a csárdában most készülődtek a szezonnyitásra.

A tetőszerkezet teljesen megsemmisült, az alatta lévő helyiségek egyike kiégett, és számolni kell az oltás miatti vízkárral is.

Lombár Gábor, Balatonfenyves független polgármestere elmondta, hogy az önkormányzat április elsejei hatállyal tűzgyújtási tilalmat rendelt el a településen, ezzel egyidejűleg megkezdték a zöldhulladék elszállítását.