Rácz Sándort akarja államfőnek a kőbányai KDNP

2012.04.12. 14:42
Újabb ügyben szállnak szembe kereszténydemokrata politikusok a Fidesszel. A kőbányai KDNP nem Kövér Lászlót vagy Áder Jánost, hanem Rácz Sándort látná szívesen a poszton.

Közleményen állt ki a KDNP alapszervezete a Magyarok Szövetsége (MSZ) nyilatkozata mellett, melyben Rácz Sándort, az 1956-os forradalmi munkásmegmozdulások egyik vezéralakját javasolják köztársasági elnöknek.

Az MSZ hatvan névből álló listát állított össze, akik szerintük mind alkalmasak lennének köztársasági elnöknek - ezen szerepel többek között Ángyán József, Tőkés László illetve Papp Lajos szívsebész. A lista élén Rácz Sándor szerepel.

Nem ez az első eset a közelmúltban, hogy kereszténydemokrata politikusok különvéleményt fogalmaznak meg államfő-ügyben. Schmitt lemondása előtt Szalma Botond, a párt budapesti elnöke bocsánatkérésre, vagy lemondásuk megfontolására szólította fel azokat a politikusokat akik az államfő kisdoktorija ügyében „az igazság kiderítése helyett abban ügyködtek, hogyan lehetne eltussolni ezt a botrányt". Szalma ellen akkor fegyelmi eljárás indult.

Ezen a héten pedig egy másik ügyben is szembeszállt a párt a Fidesszel - a KDNP képviselői nem támogatták azt a kormánypárti indítványt, hogy a parlamenti képviselők a következő ciklustól képviselőségük mellett más kereső tevékenységet ne végezhessenek.