Rosszkor toppant be az egyik áldozat

2012.04.18. 08:05 Módosítva: 2012.04.18. 13:52
Elfogták az éjszakai soproni kettős gyilkosság feltételezett elkövetőit: 19 és 20 éves fiatalok ölték meg a helyi lövészklub vezetőjét és egyik tagját.

Három, 19-20 éves fiatalt gyanúsít a rendőrség azzal, hogy megölték a soproni, Anger téri sporttelep lövészklubjának vezetőjét és annak ismerősét. Az egyik gyanúsított a lővészklub tagja volt.

A kettős gyilkosság kedden este 18.40 és 19.10 között történt, a lőtér ekkor még üzemelt – számolt be a részletekről Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője.

A Kisalföld további képeiért kattintson!
A Kisalföld további képeiért kattintson!
Fotó: Kisalföld.hu

Az egyik áldozat egy 43 éves helyi férfi, aki egy előre megbeszélt találkozóra indult el otthonról, de mivel tíz óráig nem jelentkezett, családtagjai értesítették a rendőrséget. A rendőrök találták meg két férfi holttestét: a másik áldozat a lőtér 53 éves vezetője volt. Több lövéssel végeztek velük. A nyomozás alakulását jól ismerő, név nélkül nyilatkozó forrás szerint "kivégzésszerűen" ölték meg őket, esélyük sem volt a védekezésre.

Az eddigi adatok szerint a 43 éves férfi rosszkor volt rossz helyen. Őt akkor ölték meg, amikor az elkövetők el akarták tüntetni a lövészklub elnökének holttestét. Három fegyver tűnt el a helyszínről, több tízezer forint is hiányzott a kasszából.

A szóvivő szerint többszörösen minősített esetről van szó, például a nyereségvágy biztosan felmerül. Az egyelőre nem világos, hogy a gyilkosságot előre eltervezték, vagy lebuktak lopás közben, és a szemtanúnak ezért kellett meghalnia.

Garamvölgyi nem válaszolt kérdésünkre, hogy a gyilkosságot zsákmányolt, vagy saját fegyverrel követték el. Azt pedig, hogy a telepen tartózkodó két elkövető - harmadik társuk kint őrködött - közül ki lőtt, a ballisztikai szakértők vizsgálata állapíthatja meg.

Garamvölgyi azt az értesülést sem kívánta megerősíteni, hogy a 43 éves áldozat lánya a helyszínen volt, csak nem mert bemenni a lőtérre, ahol a gyilkosságok idején állítólag megszólalt a riasztó is. A szóvivő csak annyit ismert el, hogy a fiatalabbik áldozat családtagjai maguk is a férfi keresésére indultak.

Garamvölgyi az elfogás körülményieről sem kívánt beszámolni, ahogy arról sem, hogy a lőtéren megfelelően tárolták-e a fegyvereket. Mint mondta, ez a tényállás szempontjából irreleváns.


View Larger Map

Garamvölgyi állítása szerint az elkövetők a zsákmányolt lőfegyverekkel gyaníthatóan további bűncselekmények elkövetésére készültek, így a rendőrség gyors akciójával, "a klasszikus forró nyomos nyomozást" követő elfogással súlyos bűncselekményeket előzhetett meg. A kettős gyilkosság és a fegyverrablás után azonnal Sopronba küldték a készenléti rendőrség bevetési századát, hogy megakadályozzák a további erőszakos bűncselekményeket, mondta.

A soproni sportélet és a nyugdíjas rendőrök egyesülete gyászol. "Nagyon nehéz lesz pótolni a vezetőt, ő volt a soproni lövészsport hajtómotorja" – mondta a kisalfold.hu-nak a klub egyik tagja.

Az Anger réti sporttelep Sopron város tulajdona, kezelője a Sopron Holding Zrt. A területen két füves labdarúgó-, egy füves baseball-, egy atlétikai- és egy lábteniszpálya található.