Meghátrált a BKK, maradhat a viccelődő buszsofőr

2012.04.18. 10:25 Módosítva: 2012.04.18. 11:18

Kedd reggel több rádióműsor, híroldal és a BKV ügyeiben általában jól értesült BKVFigyelő blog egybehangzó információja volt, hogy kirúgták a BKV-tól Bócsa Viktor buszvezetőt, miután az ATV riportot készített róla és sajátos vezetési stílusáról. Bócsa nemcsak vezette a buszt, hanem menetközben dumaszínház-stílusban szórakoztatta is az utasokat. Indulás előtt a repülőgépeken szokásoshoz hasonló biztonsági bemutatót tartott. A sofőr előadását zenés betétekkel is színesebbé tette, ezek között volt minden, a Latinovits-szavalattól a Hupikék törpikék zenéjéig, és általában nagy sikert aratott az utasok körében. A tévériportban azt mondta, a célja az volt, hogy felvidítsa a rosszkedvű utasokat.

A formabontó módon nem unott vagy agresszív, cserébe instant sztárrá váló BKV-dolgozó kirúgásának híre azonnal felháborodást kavart. A BKV és BKK először nem reagált, majd a következő üzenetet kaptunk Vitézy Dávid BKK-vezérigazgatótól: "Kétségtelen tény, hogy a mai hírekbe került buszvezető engedély nélkül és a BKV belső szabályait megszegve nyilatkozott az ATV híradójának. Ezzel együtt a járművezető elbocsátása túlzó és indokolatlan mértékű munkáltatói intézkedés lenne, ezzel személy szerint nem tudok egyetérteni és ilyen intézkedésre nem is kerülhet sor." Vitézy - aki az őt ismertté tevő civil szervezet, a VEKE népszerűségét, így saját vezérigazgatói címét is jó részben a sajtóval ápolt informális, rugalmas viszonyának köszönhette - levelében ezután hosszasan sorolja, hogy más sofőrök bezzeg betartják a bürokratikus szolgálati utat. Az üzenet azzal zárul, hogy "A járművezetőt a szabályok betartására felhívja a munkáltatója, de munkájára számítok és számít a BKV, elbocsátására nem kerül sor, a szabályok betartása azonban mindannyiunk, minden munkavállaló kötelessége."

Bócsa az ATV-s riportban elmondta, hogy már több megkeresést is kapott reklámcégektől és üzletkötőktől, de eddig a BKV-nál maradt.