Andrea, Ilma
7 °C
18 °C

Gyurcsány ráhajt a bányászokra

Percről percre

2012. 04. 19., 11:20
Nyugdíjas bányászok hátán mászna vissza a hatalomba Gyurcsány Ferenc. Az ismert politikus mindig is Paganinije volt a nép nyelvén beszélésnek, ezen az ígéretes csütörtökön pedig két másik tőről metszett népszónok, Bauer "Zacskóstej" Tamás és Vitányi "Suzuki" Iván társaságában állítja a Demokratikus Koalíció oldalára Pécs lakosságát. Mi pedig minden ott lihegünk a kampányoló reformerek nyakában.
1 2 3

Jó napot kívánok a kedves olvasóknak, csak populizmus ne legyen, ez a fontos! Tudják, hol indul a Demokratikus koalíció három nőbolondítójának kampánynapja? Igen, a Kuba presszóban.

Hogy onnantól árnyékként kövesse a három rózsadombi bányászt.

Dj Szarazene mixe, amit az egykori miniszterelnök legemlékezetesebb nyilvános szereplése ihletett. A nap kérdése természetesen az, hogy látunk-e ma férfikönnyeket Pécsett. Tippünk az, hogy igen.

Háromnegyed egy után jön ugyanis a mai kampányturné legígéretesebb része:

"Séta a meszesi városrészben, az EKF keretében felújított közterületek megtekintése, utána találkozás a bányászkolónia lakóival, bányász nyugdíjasok problémája, illetőleg a helyi kisboltban találkozás a kerület érdeklődő lakóival. (Találkozási pont: Pákolitz Műv. ház.)"

Tömeges földfoglalások okoznak politikai bizonytalanságot Hondurasban, kissé gyengült a forint árfolyama, a mikro-, kis- és középvállalkozások kapcsolatát erősíti Nyíregyháza és Szatmárnémeti önkormányzata, Irán pedig kész fegyveres akciót indítani egy vitatott szigetért, de mi csak a Zengő környékét figyeljük. Vajon mivel rukkol elő Bauer "Boogie" Tamás? Bizakoduunk, minimum egy kriptofasisztázásban.

Hihetetlen tettre ösztönzött a fájdalom egy öregembert Iaşi megyében: aranyerét kukoricacsővel akarta meggyógyítani. A férfi egyik szomszédjától hallotta, ha kukoricacsövet dug a fenekébe, akkor elmúlik a fájdalom.

Nem viccelek!

hogy az M6-os autópálya tök üres, nem beszélve a pártfinanszírozási célból fúrt, teljesen felesleges, ámde igen drága alagutakról. Négyen szolgáltak ki a benzinkútban, olyan tekintettel, mintha hetek óta nem láttak volna embert - mondja Joób kolléga. Úgy látszik, előre megkapta az egyébként légeztetőgépek felszínén tenyésző populizmusvírust.

Az utóbbi időben - az MSZP Garami Józsi bácsijaként - főként szenderegni láttuk, néha hajléktalandivatot követő nejlonzacskóval, néha anélkül. Lehet, hogy ez jön be a problémázó bányászoknak? Ha bányásznék, automatikusan rajzolnám a ikszet a szunyókáló bácsi neve mellé? Perceken belül kiderül!

a Kuba presszóba menet. Képtelenek vagyunk szabadulni a víziótól, ahogy Ferenc kőarccal nyomja a gázt erre a zenére, közben némán folynak lefelé a könnyei.

"Majka kulturáltan és érthetően tolmácsolja helyettünk a mostani valóságot! Ákostól, már nem lenne ilyen hiteles."

és Bauer "Csikó", Vitányi "Bro" és Gyurcsány "Haver" találkozik az "egyetemista és városi fiatalokkal".

Bauer Tamás nagy formában kezdte a mai napot az MTV Ma reggel című műsorában. A lényeg az utolsó néhány másodperc a videóból, ahol személyesen gratulál Obersovszky Péternek a hirhedten benyalós Schmitt Pál-interjúért. Bauernek több az ilyen irányú tapasztalata, de az biztos, hogy mi életünkben nem láttunk akkora seggnyalást."'Igazi szocreál hely" - morogta Joób riporter a telefonba, ahogy embereink megérkeztek a pécsi Uránvárosban található Kuba presszóba. Uránváros klasszikus panelnegyed, a presszó környékén rózsaszínre és zöldre festett panelházakkal.

Fotó: iHuszti

Izgatott jelentés Joób kollégától: A Kuba presszót zárva találtuk. Ott állt egy jól öltözött, középkorú úr, megérdeztük, nem tudja-e véletlenül, van-e másik Kuba presszó Pécsett. Képben volt, mert a Laterum étterem felé mutatva azt mondta, hogy - kiskorú olvasóink most ugorjanak! - "Ott van az a faszkalap". Egy söprögető embertől megtudtuk, hogy tényleg a Laterumban indul a Gyurcsány-turné, ez a második számú ember azt ígérte, hogy ahogy végzett a söpréssel, átmegy megnézni Gyurcsányt.

a weboldala alapján minimum hangsúlyetolódást jelent a szocreál presszóhoz képest. Hú de kéne most ide egy néppárti értelemben vett Török Gábor!

Fotó: Huszti István

Most kaptam egy meghívót, ami így kezdődik:

"Az XY társadalmi felelősségvállalás iránti elkötelezettségét bizonyítandó a Föld Napja alkalmából rendkívüli sajtótájékoztatót tart április 22-én, ahol emberfákat darálunk le, ezzel is a magánszemélyek, szervezetek és a kormány figyelmét szeretnénk felhívni az újrahasznosított papír használatára."

Ezt írja az olvasó, írjon más is bátran!

Némi kis (bennfentes) infó a Kubáról:
1. Pöpec kis hely!
2. Nem messze van a közgázosok által is kedvelt Szántó kollégiumtól...
3. Rendeztek már itt könyvtáros-infós szakestet is...

Ebből kifolyólag itt simán el tud tűnni egy szőlész-borász szakdolgozat...

Üdv:

Gyurka koma

A szálló-étterem korábban munkásszálló volt, amit persze magunktól is kitalálhattunk volna, így Gyurkának köszönjük az infót.

Joób riporter SMS-e a munkásszállóból átalakított szálló étterméből:

"Megtaláltuk Gy. F.-et. Pocakot eresztett."

Ferenc meg van fázva. Ez összeköt minket, mert én is, meg is kísértett a populimus, de visszautasítottam.

Fotó: iHuszti

Gyurcsány a fóruma előtt rövid interjút adott a Pécsi tévének. Újra kérdezték a szakdolgozatáról, amit otthon nem talál. Megint elmondta, hogy nem tárgymániás, és férfiak többségevel ellentétben autójához és mobiljához sem ragaszkodik. Így volt a szakdolgozatával is, de ha ma a miniszterelnöki kinevezési okmányait kellene előkeresni, azt se tudná, melyik fiókban van.

Aki a múltba fordul, annak nincs mondanivalója a jövőről - mondta az előbb az ex-miniszterelnök.

Fotó: Huszti István

Joób riporter balladisztikusan tömör jelentése az éppen pécsi fiatalokat bűvölő Gyurcsányról:

A német példát említi. "Ők újjáépítették a Reichstagot, de modern üvegkupolát építettek rá, és az épület falán megmaradtak a szovjet katonák szénnel írt feliratai, amik cifrabbak, mint amiket én az őszödi beszédben mondtam. Nálunk mit csinálnak? Visszaállítják a Kossuth teret a háború előtti állapotra."

Nagyon csinos, súgja mögöttem egy középkorú gyurcsanyhivő asszony a másiknak. Őket tehát nem zavarja a pocak, sőt.

Feltétlenül kóstolják meg a csíramálét – javasolták a szentesiek a vendégeknek, akik először nem tudtak mit kezdeni az információval, mert eddig soha nem hallottak erről a jellegzetes környékbeli finomságról.

Fotó: Huszti István

Hanem egy különteremben. Joób riporter plasztikus leírása:

Egy teljesen átlagos hotel teljesen átlagos mini konferenciatermében vagyunk. Kb 50-70 én vannak.

Joób riporter alig tudta leírni a hahotázástól, hogy:

"Most stand up comedyt tart Gyurcsány. Nevetteti a hallgatóságot. Két elfojtós nemzet van, aki nem beszéli ki a problémákat:  a magyar és az amerikai. A magyar lehajtott fejjel, szomorúan azt mondja, köszönöm, jól vagyok, az amerikai mosolyog és azt mondja I'm fine, thanks. A baj az, hogy Gyurcsány ezt el is játssza, de a közönségnek tetszik."

"Vannak egyetemisták kb 30 százalék,  a többiek olyan középkorú nők, akik ha meglátják Gyurcsányt, elérzékenyülnek és meg akarják simogatni a cuki fejét" - válaszolja a kolléga.

Gyurcsány hogy máshogy készülhetne a Visszatérésre, mint romantikus szegénységben. Ő az a fajta szegényember, aki elfogadta a sorsát, nem lázadozik ellene, sőt még csak nem is titkolja, hogy kint van a feneke a nadrágból. Sok olvasó tanulhatna tőle! Most például ezt mondta:

"Hogy a kis pártomnak legyen pénze, a rendezvényeink végén a könyveimet szoktuk árulni. Van, akinek már öt van, de hát ez így megy."

Úgy tűnik, Ferenc bekapcsolta a komcsi utánégetőt. Joób riporter hűvös szerepéből kiesve, döbbenten jelenti:

"Egy salgótarjáni óvónőt idéz, akire rászóltak, mert szidta a polgármestert. Azt hittem (én), hogy leesem a székről, mert Gyurcsány azt mondta, hát ilyen Kádár alatt nem volt, akkor úgy szidták Kádárt, ahogy csak lehetett."

1 2 3