Vádemelést javasolnak a korrupt munkaügyi felügyelő ügyében

2012.04.23. 15:26

A Nemzeti Nyomozó Iroda vádemelési javaslattal zárta le a saját zsebére bírságoló munkaügyi felügyelő ügyében tavaly indított nyomozást.

Az NNI hétfőn arról tájékoztatott, hogy a nyomozás adatai szerint B. Tamás munkaügyi felügyelő 600 ezer forintos bírság kiszabását helyezte kilátásba egy általa ellenőrzött céggel szemben, de a vállalkozás vezetőjének felajánlotta, ha ezt az összeget átadja neki, akkor megsemmisíti az ügy iratait, így a céget nem éri jogkövetkezmény.

A cégvezető feljelentést tett, és a munkaügyi felügyelőt a pénz átadásakor fogták el.

Az NNI közlése szerint a nyomozás során az is kiderült, hogy a gyanúsított egy másik, ellenőrzés alá vont vállalkozás képviselőjével is megállapodott pénz átadásáról, de a bűncselekmény meghiúsult, mivel a munkaügyi felügyelőt elfogták.

B. Tamás egy harmadik esetben egy munkaügyi eljárás alá vont cégnek nyújtott segítséget abban, hogy ügyükben olyan iratokat csatoljanak be, amelyek alapján az eljárás elmarasztaló megállapítás nélkül zárulhatott le.

Az NNI hivatalos személy által, fontosabb ügyben kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntett és más bűncselekmények elkövetése miatt vádemelési javaslattal elküldte a nyomozás iratait a Fővárosi Főügyészségnek.

A munkaügyi felügyelő három hónapot töltött előzetes letartóztatásban, jelenleg szabadlábon védekezik.