Bezár a siófoki Coke Club

2012.04.24. 17:54

A Fonyódi Városi Bíróság ítélete szerint a siófoki Coke Clubnak este 9 órakor be kellene fejeznie minden zeneszolgáltatást. A bíróság döntése viszont nem teszi lehetővé, hogy a társaság a rendezvényeket a korábban megszokott minőségben megtartsa, ezért bezárják a klubot  áll a Coca-Cola Magyarország közleményében.

Hozzátették, a Coca-Cola Magyarország mindenkor a hatályos jogszabályoknak megfelelően működik, ezért az ítéletet tiszteletben tartják, a lehetséges jogi lépéseket pedig vizsgálják.

A Coke Club (régi nevén Coca-Cola Beach House) Siófok egyik leghíresebb strandja, illetve szórakozóhelye volt. A Petőfi sétányon található Nagystrandot 2007-ben keresztelték át Coke Clubra.

DEGER20090704150
Fotó: H. Szabó Sándor

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő röviddel a hír bejelentése után a Twitteren reagált a bejelentésre: „egy döntéssel kéne bezáratni minden szórakozóhelyet Minek faszolnak különböző önkormányzati és bírósági határozatokkal?" – írta a képviselő, majd nem sokkal később újabb kirohanást inézett a rendszer ellen: „Vérlázító, ami a szórakozóhelyek bezáratását illetően történik. Egy magyar önkormányzat vagy bíróság a komplett Quartier-Latint bezáratná!"

Elképzelhetetlen következmények

Andok Ágnes, a Coca-Cola Magyarország Szolgáltató Kft. kommunikációs vezetője elmondta, hogy a Fonyódi Városi Bíróság ítélete értelmében a klubnak este 9 órakor be kellene fejeznie minden zeneszolgáltatást, és 11-kor kellene bezárnia. Mindezek betartásával nem tudják a nyaranta 8 héten át tartó rendezvénysorozatot a megszokott minőségben megtartani, ezért zárják be végleg a klubot. Ugyan az ítélet nem jogerős, de a társaság jogkövetően működik, másfelől pedig ezzel kockázatossá vált a klub jövője és a szervezők nem vállalnak ekkora rizikót.

Andok közölte, hogy a döntés végleges, és más helyszínre sem szeretnék költöztetni a 15 éves klubot, ahol tavaly már 150 ezren fordultak meg.

Az MTI úgy tudja, egy magánszemély perelte be a szórakozóhelyet az éjszakáig tartó hangos zene miatt.

A cég döntésére a siófoki önkormányzat kedden közleményben reagált, amiben Balázs Árpád polgármester kifejtette: az önkormányzata megérti, hogy a bírósági ítélet betartásával nem tudja a társaság a korábban megszokott minőségben és közönsége elvárásainak megfelelően megtartani a rendezvényeit.

„Az ítélet esetleges precedens jellege elképzelhetetlen következményekkel járhat. Nem ismerek olyan nyaraló, szórakozó helyet, ahol 9 óráig lehet zenét szolgáltatni és 11 órától elsötétül a város, a vendéglátóegységek bezárnak. Ilyen szabályozás a vállalkozók tömegeit tenné tönkre, megfosztva az üdülőket a szórakozás lehetőségétől. Biztos vagyok benne, hogy nem ez a helyes egyensúly a pihenéshez és a szórakozáshoz való jog között és a helyi rendeletek sem ezt célozzák meg – Siófok nem így várja a vendégeit" – írta közleményében Balázs Árpád.

A polgármester kitért arra is, hogy Siófok a megváltozott körülményeknek megfelelően további egyeztetéseket szeretne folytatni a céggel, mivel az idei évre érvényes szerződéssel rendelkezik.