Brutálisan rabolt a női kamionsofőr

2012.04.29. 10:41

Egy mozgáskorlátozott és egy vak állampolgár gondozóját bántalmazta az a 45 éves komáromi asszony, akit európai elfogatóparancs alapján szerdán a kora esti órákban repülőgéppel hoztak Magyarország területére a spanyol rendőrök. A kamionsofőrként dolgozó nő két önmagát ellátni képtelen személy gondozóját bántalmazva tulajdonított el 700 ezer forintot, írja a kemma.hu.

Április 12-én a hajnali órákban egy 83 éves mozgásképtelen férfi, 43 éves vak fia és az őket gondozó, velük együtt lakó ápoló kért rendőri segítséget, miután egy számukra ismeretlen nő kirabolta őket. Az elkövető a komáromi családi ház nyitott kapuján át ment be az udvarra, ahol a ház külső falába épített villanyóra automatáját lekapcsolta, áramszünetet okozva ezzel a családi házban.

Berúgta az ajtót

A rosszul alvó idős férfi szólt a gondozójának, aki azonnal a villanyórához ment volna, de a bejárati ajtó kinyitásakor szembe találkozott egy nővel, aki az ajtóban váratlanul megtámadta, majd pénzt követelt. A gondozó és támadója dulakodni kezdtek. A gondozónő egy erős mozdulattal ellökte magától a rablót és sikerült becsuknia a ház bejárati ajtaját.

Az elkövető elszánt volt, mindenáron pénzt akart. Betörte a bejárati ajtó üvegablakát, majd az ajtót berúgta. A gondozó nem mert újra szembeszállni a nővel, vak gondozottjának szobájába menekült, de a bántalmazástól tartva a 43 éves férfi elővette pénzét és odaadta a támadónak, aki kevesellte a kapott 700 ezer forintot és még több pénzt követelt. Miután a fenyegetések hatására sem kapott többet, elmenekült a helyszínről.

A komáromi rendőrök minden apró részletre kiterjedően helyszíneltek a házban, a bejárati ajtó ablaküvegének szilánkjait összeszedték, azon ugyanis vérgyanús szennyeződés volt. Ebből tudták, hogy az elkövető megsérülhetett. Az adatgyűjtés során is felmerült egy-két olyan lényeges információ, mely végül a tetteshez vezette a nyomozókat. Az utcában találtak egy szemtanút, aki a hajnali órákban látta, amint a ház elől elhajt egy világos, szürkés színű személygépkocsi.

A nyomozók ellenőrizték azokat , akik kapcsolatban álltak a sértettekkel, így derült ki, hogy az éppen szolgálatban lévő gondozón kívül másik ápolója is van a betegeknek, a szabadnapos gondozó lányának pedig olyan autója van, mely megegyezett a szemtanú által leírtakkal.

Árulkodtak a vérnyomok

A rendőrök keresni kezdték a 45 éves asszonyt, aki kamionsofőrként dolgozott és aki a bűncselekmény napján indult el Spanyolországba. Személygépkocsiját munkahelyének telephelyén foglalták le a nyomozók, melynek ülésein és a műszerfalon vérnyomokat találtak. A kocsi csomagtartója is a rablásról árulkodott. A raktérből előkerült a bűncselekmény elkövetése során viselt ruházat, melyek mind véresek voltak.

Az asszony ellen európai elfogatóparancsot bocsátott ki a bíróság április 15-én, majd két nappal később április 17-én Madridban elfogták és őrizetbe vették őt a spanyol rendőrök. Az asszonyt szerdán kora este szállították Magyarországra és a Liszt Ferenc Repülőtéren adták át a Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának.

Az asszony gyanusítotti kihallgatása során részben beismerő vallomást tett. Szombaton előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.