Öttömösön négy jelölt indul

2012.05.04. 11:36

Május 6-án időközi választást tartanak a Csongrád megyei Öttömösön. A szerb határhoz közeli, 830 fős faluban azért kell új polgármestert választani, mert februárban hosszú betegség után elhunyt a települést 1990 óta vezető Bata Ferenc.

A választáson a delmagyar.hucikke szerintindul az előző polgármester 36 éves fia, Bata Ferenc Krisztián. A helyi vízműtelep kezelője vízépítő mérnök, újonc a politikában.

2010-ben Bata Ferenc mögött a második lett Dobó István (33), most ismét indul a polgármesteri címért. Dobó 2006-2010 között önkormányzati képviselő volt, jogi végzettsége van, a regionális kistérségi iroda munkatársa.

Tanács István (47) szintén először vág neki a választásoknak. Az érettségizett, négygyermekes családapa dolgozott a helyi mezőgazdasági téeszben, majd könyvtárosként, jelenleg a polgármesteri hivatal pénzügyi és gazdasági ügyeit intézi.

A 62 éves Veres János György 1994 óta képviselő és alpolgármester, a polgármesterségért sosem indult, és most is leginkább a néhai faluvezető miatt, becsületből indul. A nyugdíjas Veres társadalmi megbízatásként vállalná a tisztséget, a többiek főállású polgármesterek lennének, valamennyien függetlenek.

A polgármester-választás egyfordulós, amelyik jelölt a legtöbb szavazatot kapja, azé a cím.