Schiffert megfenyegették a jobbikosok

2012.05.09. 12:23 Módosítva: 2012.05.09. 15:03

Rátámadtak Schiffer Andrásra és az LMP ceglédi önkormányzati képviselőjére szerdán egy Vecsésen rendezett köztéri fogadóórán. A politikus állítása szerint a támadók a Jobbik aktivistái voltak.

Schiffer András azt mondta, hogy a még szeptemberben megkezdett országjárás részeként hirdettek meg szerda délelőttre Vecsésen egy  köztéri fogadóórát. Szavai szerint ezen ketten várták a polgárokat Földi Áronnal, pártjuk a ceglédi önkormányzati képviselőjével, amikor körülbelül 12-15 „jobbikos aktivista körbevett minket és elkezdte rugdosni a kitelepülő pultunkat”.

A parlamenti képviselő azt mondta, hogy támadóik, akik feltehetően ittasak voltak megfenyegették őket, hogy „húzzunk el Vecsésről, mert itt nincs semmi keresnivalónk”. Schiffer szerint jobbnak látták elkerülni a konfliktust és mivel ilyen körülmények között a békés vecsési polgárok sem tudtak volna részt venni a fogadóórán, Földi Áronnal együtt távoztak annak helyszínéről.

Arra a kérdésre, hogy honnan tudta, hogy a támadók a Jobbik aktivistái, Schiffer András azt felelte, ez a szavaikból is kiderült, itt a "szokásos nemzetárulós mocskolódást" említette, de emellett még egy jobbikos pártzászlót is magukkal hoztak.

Az ügy miatt Schiffer nem tesz feljelentést, mert meglátása szerint az eset sokkal inkább politikai, mint rendőrségi volt. A rendőrséget se hívták ki a helyszínre, mert nem akarták "tovább feszíteni a hangulatot".

A politikus sajnálja, hogy nem tudtak találkozni a békés vecsési polgárokkal, akik közül többen is megjelentek a helyszínen, de az események miatt túl rémültek voltak ahhoz, hogy közbeavatkozzanak, vagy megközelítsék a pultot. Schiffer szerint hamarosan „minden fenyegetés ellenére” visszatérnek Vecsésre.

Szerintük nem így volt

Szabó Attila, a Jobbik vecsési elnöke kora délután közleményben tudatta, hogy semmiféle atrocitásra nem került sor Vecsésen jobbikosok és Schiffer András között. A Jobbik vecsési alapszervezete megteszi a jogi lépéseket, amennyiben Schiffer András nem vonja vissza valótlan vádjait. "A jobbikos nézőpont szerint az LMP fogadóórája már javában zajlott, ám teljes érdektelenségbe fulladt, hiszen egyetlen érdeklődő sem volt kíváncsi Schiffer Andrásra és társára. Mindaddig, amíg néhány jobbikos el nem kezdett velük politikai kérdésekről beszélgetni. Ennek végén Schiffer Andrásék kifogytak az érvekből, összecsomagoltak és eltávoztak. Az LMP-sek pultjához nem nyúlt hozzá senki egy ujjal sem, a fizikai fenyegetés és az ittasság feltételezése rágalom" - közölték.