Harmincezer forintra büntették Pintér sofőrjét

2012.05.10. 15:55

Harmincezer forint szabálysértési bírságot és figyelmeztetést kapott Pintér Sándor belügyminiszter sofőrje amiatt, mert a Képviselői Irodaház előtt mozgássérültek számára fenntartott helyére állt be – írja a hvg.hu rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Ezt csütörtök délután az MTI-nek megerősítette az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, Makula György. A szóvivő szerint "az országos rendőrfőkapitány által elrendelt és lefolytatott fegyelmi eljárás során kiderült, hogy a belügyminiszter sofőrje május 7-én jogosulatlanul használta a Képviselői Irodaház előtti parkoló mozgássérültek számára fenntartott helyét".

Volner János, a Jobbik országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján több fényképet is bemutatott, amelyek szerint aznap reggel egy megkülönböztető jelzéssel ellátott, de azt nem használó kormányzati autó elfoglalta a képviselői irodaház két, mozgássérülteknek fenntartott parkolójának egyikét. A képviselő ismertette az autó rendszámát is és felszólította a belügyminisztert, hogy vizsgálja ki az esetet.

Pintér Sándor aznap délután - egy irodaházi programjáról távozóban - az MTI-nek elismerte, hogy az ő szolgálati autója az érintett rendszámú autó, és közölte: felelősségre fogja vonni a sofőrt, hozzátéve, a szolgálati szabályzatban előírtaknak megfelelően fog eljárni.

A hvg.hu úgy tudja, a rendőrség még vizsgálja Balsai István alkotmánybíró ügyét, aki S 80-as Volvójával szembe haladt a forgalommal május 9-én a Donát utcában. Balsai István az atv.hu-nak azt mondta, azért hajtott a menetiránnyal szemben egy rövid ideig, mert az autója „eleve abba az irányba állt”.