Nincs hír a Szíriában elrabolt magyarokról

2012.05.11. 16:49

A Terrorelhárító Központ (TEK) négyfős egysége több mint egy hete Szíriában tartózkodik, hogy az április 28-ára virradóra elrabolt két magyar nyomára bukkanjon. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint  a Külügyminisztérium, a TEK helyszíni egysége és a damaszkuszi magyar nagykövetség folyamatosan dolgozik az ügyön.

A közlemény nem tér ki rá, hogy sikerült-e megerősíteni a múlt heti bejelentést, mely szerint a két férfi életben van, illetve hogy sikerült-e azonosítani az elrablókat vagy esetleg kapcsolatba lépni velük. "A részletek ismertetése az elrabolt állampolgárok épségét veszélyeztetné" – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtóstábjának vezetője.

A múlt héten az Indexnek egy, az eseményekre rálátó anonim forrás úgy nyilatkozott, hogy a TEK a sötétben tapogatózik. Szerinte a kaotikus állapotok között sem azt nem lehet tudni, hogy a rezsimhez vagy lázadókhoz tartoznak-e a túszejtők, sem azt, hogy a túszok egyáltalán élnek-e, ezért az terrorelhárítók kiutaztatása elsősorban a hazai közvélemény megnyugtatását szolgálja.