Csak hétfőn indul újra a vasútforgalom Aszód és Gödöllő között

2012.05.13. 18:04

Várhatóan hétfő kora délután indul újra a vasútforgalom a Budapest−Hatvan−Miskolc vasútvonal Aszód és Gödöllő közötti szakaszán azt követően, hogy szombat délután egy Miskolc felé tartó tehervonatból több üres tartálykocsi kisiklott, jelentős károkat okozva a felsővezeték-hálózatban és a vasúti pályában. A MÁV és a mentésben résztvevő szakemberek nagy erőkkel dolgoznak a pálya felszabadításán, a vasúttársaság daruk segítségével folyamatosan emeli vissza az oldalára borult tartálykocsikat. A nagy erőfeszítéseknek köszönhetően - a tervek szerint - hétfő délután egy vágányon már közlekednek a vonatok, de a végleges helyreállítás több hetet vesz majd igénybe.

Az említett károk részleges helyreállításáig − hétfő délig − továbbra is buszok közlekednek Gödöllő és Aszód között, amelyek minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A Budapest és Eger között közlekedő sebesvonatok helyett Gödöllő és Aszód között szintén vonatpótló buszok közlekednek. A vonatok Budapest és Hatvan között minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A 80-as számú vonalon az InterCity vonatok, a Budapest és Miskolc, Budapest és Sátoraljaújhely között közlekedő gyorsvonatok egyesítve, Újszászon át kerülő útvonalon közlekednek, amelyek a Hatvan és Budapest közötti állomásokat nem érintik. Az utazók Hatvantól a Hatvan és Budapest között közlekedő személyvonatokat vehetik igénybe. A kerülő útirányon közlekedő InterCity vonatok InterCity pót- és helyjegymentesen vehetőek igénybe.

Az átszállások miatt a Budapest−Hatvan−Miskolc vasútvonal közlekedő vonatok utasai továbbra is 20-30 perccel hosszabb menetidőre számítsanak.