Ötmilliárdnyi nyugdíjpénz után nyomoz a rendőrség

MTI/Index
2012.05.19. 08:37
Ötmilliárd forint értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanújával folytat nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság az Aegon nyugdíjpénztárral szemben a Magyar Nemzet értesülései szerint.

A nyomozást elrendelő Fővárosi Főügyészség szóvivője, Skoda Gabriella a lapnak elmondta: különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt indított nyomozást a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya az Aegon Magyarország önkéntes és magánnyugdíjpénztárral szemben Gaál Szabolcs Barnának, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) elnökének a feljelentése alapján. A Kehi-elnök által megjelölt másik két cég, az Erste és az AXA magánnyugdíjpénztára ügyében a budapesti V. és XIII. kerületi ügyészség dönthet a nyomozás elrendeléséről.

A Kehi elnöke május elején jelentette be, hogy a magánnyugdíjpénztárak ellenőrzése nyomán három pénztár esetében kilenc feljelentést tett ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés és sikkasztás gyanújával.

Az Aegon esetében az a gyanú merült fel, hogy 2008 és 2010 között cégcsoporton belüli, saját vagyonkezelőt bízott meg olyan feladatokkal, amelyeket ötmilliárddal olcsóbban elvégeztethetett volna, ha pályázatot ír ki, és a piacról választ végrehajtó céget.