Kitalált rablással próbálta fedezni magát

2012.05.21. 12:26

Részegen összetörte szülei autóját egy üllési fiatal, majd azt színlelte, hogy elrabolták és összeverték, a húszéves férfi ellen két büntetőeljárás is indult, tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az elhagyott és összetört autót vasárnap hajnalban találták meg Ruzsa külterületén egy földúton. Amikor a rendszám alapján azonosított tulajdonos a rendőrökkel a helyszínre ment, a jármű hátsó ülése előtt saját alvó fiára bukkant. A fiatalember azt állította, előző éjszaka a ruzsai falunapon szórakozott, ahol két ismeretlen megtámadta, majd autójában elhurcolta. A bejelentés alapján a rendőrség rablás gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

Hamarosan kiderült azonban, hogy a férfi meséjéből semmi sem igaz. A fiatalember elismerte, csak kitalálta a történetet: a szórakozóhelyen részegen összeszólalkozott valakivel, majd hazaindult, de attól félve, hogy a rendőrök megállítják, a földutat választotta. Ott el is tévedt, és az autóval nekiment a vízelvezető árok szélének. A baleset után elrejtette telefonját, nyakláncát, valamint az autóból kiszedett autósrádiót, és kitalálta, hogy kirabolták, hogy így fizettesse ki a biztosítóval a járműben keletkezett kárt.

A rendőrség a férfi ellen ittas járművezetés vétsége megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított, míg hatóság félrevezetése bűntette megalapozott gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett a Szegedi Nyomozó Ügyészségen.