Őrizetben a Zóna Taxi vezére

2012.05.22. 14:02

Négy embert vett őrizetbe a Zóna Taxi 2006-os szerződésével kapcsolatban a rendőrség, értesült a Népszabadság. A lap információi szerint az őrizetbe vettek között van Veres István, a taxitársaság vezérigazgatója, a korábban a Citadellán illegálisan felhúzott épület tulajdonosa.

Veres a Népszabadság szerint külföldről tért haza, és a repülőtéren vették őrizetbe.

Az őrizetbe vettek között van még R. Krisztina és Sz. György, a Budapest Airport és a BKV volt jogászai.

Valótlan forgalmi adatok?

DROZS20020902001
Fotó: Rózsahegyi Tibor

2011 februárjában a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) csalás gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen, mivel szerintük a Ferihegyen korábban taxiszolgáltatást végző gazdasági társaság 2006 és 2010 között valótlan forgalmi adatok alapján fizetett díjat a repülőtéri üzemeltetőnek, a Budapest Airport Zrt.-nek, és ezzel megkárosították a céget.

A Veresnél tartott házkutatás során a rendőrök olyan iratokat kerestek, amelyek alapján kiderülhet, hogy okozott-e kárt a Zóna Taxi a Ferihegyi repteret üzemeltető Budapest Airportnak a reptéri taxiszolgáltatásra kötött szerződéssel.

Veres István akkor az MTI-nek elmondta, hogy valóban volt nála házkutatás, de szó nem volt semmilyen csalási ügyről. A házkutatási határozat szerint az Sz. György és társai ellen vesztegetés miatt folyó nyomozás ügyében jártak nála, illetve cége irodájában a rendőrök.

„Csalásról sem szóban, sem írásban nem volt szó" – mondta akkor a Zóna Taxi vezetője, aki szeriont a társaság 2008 óta nem fuvaronként, hanem havi fixösszeget fizetett a repülőtérnek.

Szerződést bontottak

Tavaly Sz. Györgyöt, a BKV jogi igazgatóját kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetés bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsították. A vesztegetési ügy 2009. december 4-én pattant ki, amikor a rendőrség házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában. A székházat megszálló rendőrök először egy informatikai szerződést kerestek.

A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a szintén december 4-én, egy óbudai mélygarázsban vesztegetés közben tetten ért BKV-s jogi igazgató.

2002. december 13.Veres István a Citadella 4-u Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatót tartott abból az alkalomból hogy a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal bejelentette az engedély nélkül felépített Citadella Garden lebontásának megkezdését.
2002. december 13.Veres István a Citadella 4-u Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatót tartott abból az alkalomból hogy a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal bejelentette az engedély nélkül felépített Citadella Garden lebontásának megkezdését.
Fotó: Nándorfi Máté

A Zóna Taxival 2010-ben bontotta fel a szerződést a Budapest Airport, arra hivatkozva, hogy a cég hosszú ideje szerződésszegést valósít meg, és jelentős összeggel tartozik is a Budapest Airportnak.